Штрафи за ігнор масок в Україні: кому і де загрожує покарання

1 липня 2020, 14:38
Суми штрафів сягають 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
карантин,маска
В Україні хочуть штрафувати за відсутність масок в публічних місцях / УНІАН

У середу, 1 липня, Кабінет міністрів прийняв рішення ініціювати штрафи для фізичних та юридичних осіб за перебування громадян в громадських будівлях і громадському транспорті без захисних масок.

Члени уряду одноголосно підтримали проект закону, який озвучив міністр юстиції Денис Малюська в ході засідання, трансляція якого велася на YouTube-каналі КМУ.

"Встановлюємо спеціальну відповідальність за неносіння масок громадянами України – відповідальність буде передбачена в Кодексі про адміністративні правопорушення, та окремо – відповідальність юридичних осіб: власників будівель, споруд та громадського транспорту під час перебування громадян, які зобов'язані пропускати громадян у зазначені приміщення тільки при наявності масок", - підкреслив Малюська.

читайте такожМОЗ розвінчав популярний міф про медичні маскиЗа його словами, відповідальність передбачена в Кодексі про адміністративні правопорушення та в законі про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення.

"Штрафи великі. Для фізичних осіб штрафи порівняно невеликі – по суті йде навіть трохи зменшення штрафів, ніж зараз передбачено загальними правилами порушення карантину. Для юридичних осіб суми великі – від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - додав Малюська.

Нагадаємо, в Україні лабораторно підтверджено 44 998 тис. випадків COVID-19. Всього одужали 19 548 тис. осіб, померли 1 тис. 173.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти