Як у Слузі народу хочуть карати українців за сексизм: подробиці

21 січня 2021, 17:08оновлено 24 січня 2021, 12:28
Іронія долі - один з розробників закону проти сексизму у слузі народу сам у минулому фігурант сексистського скандалу.
Сексизм
Сексизм / Mamameeting

У Верховній Раді депутати від президентської фракції Слуга народу (в тому числі і фігурант сексистського скандалу з "корабельною сосною" Олександр Корнієнко) зареєстрували відразу два законопроєкти, які вводять покарання за прояв сексизму в країні. Як повідомляє портал Страна, експерти стверджують, що сексизм в Україні хочуть прирівняти до дрібного хуліганства (за яке нині покладається штраф або адміністративний арешт до 15 діб).

Під сексизмом автори законопроєкт № 4598 пропонують розуміти:

  • будь-які жести й візуальні прояви, сказані або написані слова, практикк і поведінку, в основі яких лежить ідея про те, що людина або група людей гірші через свою стать, і які проявляються в публічній або приватній сфері, в мережі Інтернет або поза нею, призводять або провокують утиск власної гідності або прав людини або групи людей;
  • створення загрозливого, ворожого, принизливого або образливого середовища;
  • перешкоджання незалежності або повноцінному здійсненню прав людини з боку особи або групи осіб;
  • підтримку і посилення будь-яких гендерних стереотипів.

Інший законопроєкт, №4599, стосується встановлення відповідальності за сексизм. Його пропонують прирівняти до дрібного хуліганства. Відповідні зміни пропонується внести до Кодексу про адміністративні порушення, доповнивши частину 2 статті 173.

Якщо законопроєкт буде прийнятий, прояв сексизму спричинить штрафи від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів (від 170 до 340 гривень), або громадські роботи від 30 до 40 годин або адміністративний арешт до семи діб. За повторне порушення загрожує штраф від 340 до 680 гривень, або громадські роботи від 40 до 60 годин або адміністративний арешт до 15 діб.

читайте також"Сексизм і хайп": скандальну заступницю Міністра інфраструктури відправляють у відставку

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Лідер партії Слуга народу Олександр Корнієнко і керівник однойменної фракції в Раді Давид Арахамія стали фігурантами сексистського скандалу в Миколаєві. Під час зустрічі з журналістами вони не помітили мікрофонів і допустили грубе обговорення жінки, з фразами типу - "баба робоча" і "Корабельна сосна". На той момент повідомлялося, що депутати говорили про свою соратницю по партії Ірину Аллахвердієву.
  • Сама народний депутат Ірина Аллахвердієва заявила, що дана заява - фейк, про що їй особисто розповіли Арахамія і Корнієнко.
  • Пізніше Корнієнко записав відеозвернення, в якому вибачився перед своєю колегою Іриною Аллахвердієвою і Тетяною Домбровською. Саме вона нібито і була предметом його розмови з Арахамією.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти