Кацуба: До вторгнення Україна втрачала 100 млн на день через неефективність енергетики

14 липня 2023, 12:28
1468
Кацуба: До вторгнення Україна втрачала 100 млн на день через неефективність енергетики

Неефективність української енергетичної системи до війни завдавала збитків на 100 мільйонів гривень на день. Тільки через неефективність систем водопостачання та водовідведення Україна втратила 4 мільйони гривень на день. Про це у своїй колонці на сайті Telegraf написав експерт з енергетики, підприємець Олександр Кацуба.

Підприємець пише, що енергоефективність в Україні – це давня проблема, про яку багато говорять з першої газової війни з Росією, але держава досі недостатньо зробила щоб проводити послідовну політику з підвищення енергоефективності через брак політичної волі та якісного менеджменту.

Комунальне господарство майже кожного українського міста втрачає від 20 до 70% енергії дарма, а житловий фонд більшості українських міст та громад залишається не модернізованим, пише підприємець.

відео дня

В підсумку на 1000 доларів ВВП Україна витрачає вдвічі більше енергії, ніж в середньому по Європі, в тому числі таких країн як Швеція чи Норвегії, які мають більш суворий клімат ніж Україна. Після того як Уряд анонсував створення в нашій країні європейського енергетичного хабу, необхідно терміново розробити державну програму енергозбереження. А також працювати над залученням кредитного та грантового фінансування, резюмує Кацуба.

Олександр Кацуба — український підприємець, експерт у сфері енергетики, власник компанії АЛЬФА ГАЗ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти