Інфекціоніст спрогнозував, чи будуть в Україні люди бунтувати через антикоподібні обмеження

6 жовтня 2021, 15:35
Велика небезпека, на думку Арістова, полягає в тому, що рівень добробуту мешканців різних українських регіонів відрізняється - і часом досить сильно.
Протест
Інфекціоніст спрогнозував, чи будуть в Україні люди бунтувати через антикоподібні обмеження / Reuters

Вельми сумнівна можливість того, що українці будуть влаштовувати масштабні протести проти заходів, які уряд країни буде вводити проти людей, які не вакцинуються від коронавірусу COVID-19. Про це заявив відомий інфекціоніст Вадим Арістов, відповідаючи на запитання читача під час чату на Главреді.

"Питання в тому, чи дійсно готові українці через коронавірус виходити на вулиці. Тому що раніше люди виходили на протест за свободу в національних і соціальних аспектах, а не через технократичні питання охорони здоров'я. Тому тут все залежатиме від політтехнологій, чи зможуть вони пов'язати перше з другим", - сказав він.

Арістов вважає, що ймовірність виникнення протестів залежить безпосередньо від того, наскільки жорстко українські чиновники і правоохоронці будуть змушувати населення дотримуватися протиепідемічних обмежень.

"Від обмежень рано чи пізно, звичайно, у населення виникне втома. Через це почне знижуватися їх дотримання в громадських місцях. Все почне залежати від істинної прихильності ідеї протиепідемічних заходів у тих, хто це буде контролювати: поліції, місцевої влади, власників бізнесу. Оскільки у них такої прихильності Немає-Ми будемо розганяти епідемію. Це плата за відсутність профільних державних інститутів", - говорить він.

Ще більша небезпека, на думку Арістова, полягає в тому, що рівень добробуту українських регіонів дуже сильно різниться.

"Якщо регіон багатий або має талановите керівництво, там знімуть хороших фахівців, які все спланують, побудують і переконають населення. Якщо Регіон бідний, він буде працювати без протиепідемічних заходів, і мати наслідки у вигляді смертей і непрацездатності населення через постковидного синдрому",-говорить інфекціоніст.

читайте такожІнфекціоніст розповів, як фейкові covid-сертифікати можуть наробити біди в Україні

Нагадаємо, раніше інфекціоніст Вадим Арістов назвав основні протипоказання до вакцинації від коронавірусу.

"Єдине протипоказання-це анафілактичний шок або істотні порушення імунітету після першої дози вакцини", − сказав він. Ще одним варіантом Аристов називає різні алергічні реакції на конкретні компоненти, але під це підпадають "одиниці на мільйони людей".

Читайте повну версію чату з інфекціоністом Вадимом Арістовим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти