Ідея-фікс Путіна: ексглава СБУ попередив про підривну акцію Кремля і назвав терміни

13 липня 2021, 05:24
Євген Марчук оцінив ймовірність широкомасштабного наступу РФ по всьому кордону України.
Марчук попередив про провокацію РФ
Від РФ можна чекати провокації проти України, каже Євген Марчук / Facebook / mod. mil. rus

Росія може організувати провокацію проти України в абсолютно несподіваній сфері і навіть з білоруського напрямку, заявив колишній глава СБУ, екс-міністр оборони Євген Марчук.

В інтерв'ю Радіо Свобода він не виключив серйозні акції РФ проти України.

"Тим більше, що Росії дуже важливо дискредитувати 30-річчя Незалежності України. За логікою російських ЗМІ, треба дискредитувати президента Зеленського, який не має ніякого відношення до 30-річчя. Йому не так це буде боляче, це не його заслуги. Це така російська логіка примітивна, цинічна", - підкреслив екс-глава СБУ.

У той же час він виключив широкомасштабного наступу РФ по всьому кордоні України.

"Але пам'ятаємо слова Путіна: "Організатори будь-яких провокацій, які загрожують корінним інтересам нашої безпеки, пошкодують про скоєне так, як давно вже ні про що не шкодували". Це неможливо перевести на логіку нормальної людини зі здоровим глуздом", - говорить Марчук.

Разом з тим він упевнений, що президент РФ Володимир Путін намагатиметься знайти вихід з-під санкційного удару Заходу.

"Паралельно з цим він може сам не обмірковує, а дає вказівку тому ж Шойгу: "А ви все ще думайте, як дотиснути Україну". Тому я не виключаю цієї гіпотези, що ідея-фікс, якщо навіть не захопити Україну, то розколоти її по Дніпру", - пояснив екс-міністр оборони.

"І той перший раунд в 2014 році, коли від Харкова до Ізмаїла у нас кипіло все, це був план. Я думаю, що Путін покарав не одного, хто розробляв цей план, тому що він відбувся не в тому масштабі, який вони планували. Але те, що це ідея-фікс і домінанта, вона сидить. Можливо, в цьому варіанті вже не буде. Може не по Дніпру, а щось ще", - додав Марчук.

читайте такожПутін пояснив, навіщо "танцював з мечем" біля українських кордонів

Нагадаємо, раніше глава Міноборони РФ Сергій Шойгу оголосив про повернення військ Південного і Західного військових округів в місця їх постійної дислокації. Заходи розпочалися 23 квітня. Росія почала відводити військові підрозділи від кордонів України.

Президент України Володимир Зеленський побував на передових позиціях української армії на адмінкордоні з окупованим Кримом. Він заявив, що відведення російських військ не означає, що Росія не зможе в будь-який момент їх знову повернути до кордону з Україною.

Незважаючи на те, що Росія вирішила відвести частину військ від України, Америка попередила Москву, що все одно пильно стежить за цим процесом, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен. Він зазначив, що не всі війська відходять від України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти