Грузія відкликала посла з Києва: в чому причина

8 травня 2020, 10:39оновлено 8 травня 2020, 11:30
Офіційний Тбілісі обурений новим призначенням Міхеїла Саакашвілі в Україні.
Саакашвілі
Міхеїл Саакашвілі став головою Виконавчого комітету реформ/ УНІАН

У Грузії відреагували на призначення екс-президента країни Міхеїла Саакашвілі на посаду голови Виконавчого комітету реформ в Україні.

Зокрема, Грузія вирішила відкликати свого посла Теймураза Шарашенідзе з Києва для консультацій. Про це повідомив глава МЗС Грузії Давид Залкаліані, повідомляє Imedi news.

"Призначення стратегічним партнером на посаду людини, яка засуджена і розшукується в Грузії, стало підставою для ухвалення рішення про відкликання грузинського посла в Україні Теймураза Шарашенідзе для консультацій", - заявив Залкаліані.

відео дня

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський призначив Міхеїла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ.

Як повідомила прес-служба Офісу президента, Саакашвілі був призначений на посаду указом № 169/2020 "Питання Національної ради реформи та Виконавчого комітету реформ", який Зеленський підписав 7 травня.

Як повідомляв Главред, раніше з посиланням на власні джерела журналіст Юрій Бутусов повідомляв, що президент Володимир Зеленський підпише указ про призначення Саакашвілі на посаду секретаря Національної ради реформ.

Пізніше колишній одеський губернатор Міхеїл Саакашвілі підтвердив інформацію про те, що буде призначений президентом Володимиром Зеленським у Національну раду реформ, і назвав посаду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти