Генерал попередив про плани РФ щодо захоплення нових територій України

22 лютого 2021, 06:02
РФ готує початок військових дій на Донбасі, не виключив Ігор Романенко.
Російський військовий у Криму
Російські окупанти в Україні / Reuters

Генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко оцінив заяви верхівки РФ про фактичну готовність до нової холодної війни із Заходом.

Як підкреслив він в ефірі телеканалу Україна 24, Кремль посилив тиск на Україну за трьома напрямками.

Він нагадав про недавні ворожі заяви глави МЗС РФ щодо Євросоюзу.

На думку військового експерта, не варто забувати про підвищення інтенсивності бойових дій на Донбасі останнім часом, що свідчить про тиск за трьома напрямками.

"Перше - щодо президента України, головнокомандувача. Друге - підірвати становище всередині держави. Третє - чисто військове, початок військових дій не в широкомасштабному форматі, але, безумовно, підвищення інтенсивності і, можливо, захоплення територій", - додав Романенко.

читайте також"Біс" розповів про десятки вбитих бойовиків під Горлівкою, в мережі назвали причину

Ситуація в зоні ООС на Донбасі:

  • За минулу добу окупанти на Донбасі сім разів порушили режим тиші, повідомили у штабі ООС.
  • По українських позиціях неподалік населеного пункту Південне, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання" Північ", російсько-окупаційні війська відкривали прицільний вогонь з артилерійських систем 122-го калібру та снайперської зброї.
  • "Поблизу Новгородського збройні формування Російської Федерації вели вогонь з мінометів 120-го калібру. Під мінометний обстріл потрапили не тільки позиції Об'єднаних сил, а й будинки місцевих жителів. Так, в результаті обстрілу були пошкоджені три житлових будинки, лінія електромереж і газопровід. Постраждалих серед цивільного населення немає", - йдеться в повідомленні.
  • Також, за даними штабу, противник вів прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї неподалік населених пунктів Попасна і Катеринівка.
  • "На обстріли противника українські воїни відкривали вогонь у відповідь. Про факти порушення режиму припинення вогню через українську сторону СЦКК повідомлено представникам ОБСЄ.
  • Бойових втрат серед наших воїнів немає",-додали в прес-центрі.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти