Гаряча підтримка фронту від тилу

4 серпня 2022, 12:28
145
Гаряча підтримка фронту від тилу

Військовослужбовці 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів зимового походу нещодавно вкотре зустріли волонтерский автопотяг з Одеси. Цього разу спеціально для захисників Півдня України були придбані вкрай необхідні автівки великої прохідності. Дві з них – це легкові позашляховики, які дозволяють виконувати мобільні оперативні завдання скрито від ворога. Ще одна – вантажівка середнього класу, що поєднує в собі як надійність, так і швидкісну мобільність. Саме те, що потрібно зараз українським військовим на таврійських шляхах, путівцях та польових дорогах, щоб мати змогу оперативно пересувати легке озброєння, боєприпаси, військове обладнання або доставити спеціальну групу в задану точку для виконання бойового завдання.

Придбання таких машин – це результат спільної міжнародної роботи українських та румунських волонтерів. Завдяки зусиллям протестантської громади Румунії та за підтримки депутатів Одеської обласної ради Веніаміна Унгуряна та Олександра Урбанського важлива техніка прибула до розташування 28-ої бригади. Тут вона пройшла необхідну процедуру переобладнання під військові технічні вимоги і вже через кілька годин потрапила до передових підрозділів.

За словами депутата Одеської обласної ради Веніаміна Унгуряна, це лише частина допомоги, що надають одеські волонтери своїй бригаді. Особливо зараз, коли на Півдні вирішується доля всієї країни.

відео дня

Разом з машинами, волонтери доставили військовим чергову порцію гуманітарного вантажу - медичні засоби, предмети першої необхідності, а також спеціальне обладнання, що щоденно використовується нашими захисниками на фронті. Збирали, як то кажуть, усім світом.

Гаряча підтримка фронту від тилу

"Сьогодні гарячі точки не лише на передовій, а й у тилу, - говорить директорка БФ ім. О. Жолобова Тетяна Черевата. - Ми продовжуємо працювати з першого дня війни 24 години на день, 7 днів на тиждень. І саме сьогодні ми маємо можливість передати нашим друзям, нашим воїнам, нашим захисникам гуманітарну допомогу спільно з нашими колегами, нашими друзями, небайдужими одеситами. Дякуємо всім нашим партнерам, які приєдналися до цієї діяльності".

Гаряча підтримка фронту від тилу

В свою чергу, військові дуже високо оцінили як самі машини, так і їх вантаж. Як наголосив один з представників командування бригади: "Велика подяка всім хто допомагає громити ворога і в тилу і на передовій. Нашим волонтерам, яки системно, регулярно допомагають збройним силам України. Особливо на Півдні, де зараз йдуть постійні бої. Ми відчуваємо цю заботу, ми відчуваємо всю допомогу. Ця допомога вже сьогодні буде відчутна на фронті".

Гаряча підтримка фронту від тилу

Найблищим часом одеські волонтери на передову відправлять черговий вантаж допомоги нашим захисникам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти