Пільги та ЄСВ: Рада "підсолодила" життя підприємцям

13 травня 2020, 17:15
Депутати прийняли законопроект, який передбачає звільнення від оподаткування зарплати деяких медиків та ФОПів.
ФОП
Рада продовжила податкові пільги для ФОПів / УНІАН

Верховна рада України схвалила в другому читанні законопроект №2216, який повинен усунути податкову дискримінацію для ФОПів.

За законопроект "Про внесення змін до закону "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" проголосував 321 депутат.

Зокрема, мова йде про можливість не сплачувати єдиний соціальний внесок підприємцям, якщо вони не мають доходу в певному звітному періоді.

відео дня

Згідно з супровідними документами до законопроекту, через законодавчі колізії деякі категорії підприємців отримують нарахування ЄСВ двічі. Закон передбачає вирішення цього питання.

Крім того, на думку авторів закону, дискримінацією є те, що змушують сплачувати ЄСВ пенсіонерів, які ведуть професійну діяльність. Разом з тим обов'язок сплачувати ЄСВ без одержання будь-якого доходу є непослідовним у контексті відповідного законодавства.

Крім того, Верховна Рада прийняла законопроект, який передбачає звільнення від оподаткування зарплати деяких медиків та ФОПів. "За" законопроект № 3329-д проголосували 333 народних депутати.

Законопроект продовжив терміни податкових пільг і послабив адміністрування для бізнесу, встановлені попередніми антикризовими законопроектами №№3219, 3220, 3275.

читайте такожУкраїнців змусять платити за культуру: Рада вигадала новий податокНагадаємо, в середу, 13 травня, Верховна Рада прийняла закон про банківську діяльність (№2571-д).

Документ у другому читанні підтримали 270 нардепів – 200 членів фракції партії Слуга народу, члени фракцій Європейська солідарність і Голос, а також депутатської групи Довіра.

У пояснювальній записці до проекту закону про банки сказано, що документ передбачає невідворотність процесу виведення фінустанови з ринку, оскільки таке рішення Нацбанку України не можна буде призупинити або відмінити за рішенням суду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти