"Це не фантастика": названо попередній термін запуску метро на Троєщину

21 березня 2021, 19:51
У Мінфіні пообіцяли залучити до будівництва метро на Троєщину фінансування Європейського банку реконструкції та розвитку та Європейського інвестиційного банку.
Метро
Першу ділянку метро на Троєщину можуть запустити до 2024 року / УНІАН

У столичної влади є можливість запустити першу ділянку метро на Троєщину до 2024 року. Раніше цьому перешкоджала відсутність Подільсько-Воскресенського мостового переходу.

Про це заявив заступник міністра фінансів Олександр Кава в ефірі телеканалу Дом. Він зазначив, що будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу вже майже закінчено. Тепер міська влада має можливість починати будувати лівобережні та правобережні підходи цього мосту.

Кава додав, що в конструкції мосту вже побудовані три станції метро:

  • Суднобудівна на Рибальському півострові;
  • станція Труханів острів на однойменному острові;
  • станція Затока Десенка.

Перша пускова ділянка передбачає ще одну станцію на Лівому березі - станцію Райдужна - і ще дві станції на правому березі:

  • Подільська з пересадкою на діючу станцію імені Тарас Шевченка;
  • Глибочицька (другий варіант Татарська) з пересадкою на станцію метро Лук'янівська.

Кава підкреслив, що як заступник глави Мінфіну готовий допомогти столичній владі залучити до будівництва метро на Троєщину фінансування Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку.

"Думаю, що до 2024 року є всі шанси запустити першу пускову ділянку... Зараз це не фантастика, якщо міська влада дійсно докладатиме зусиль", — резюмував заступник міністра.

Нагадаємо:

  • У листопаді 2020 року в Інституті Генерального плану столиці повідомили, що в Києві протягом 40-50 років буде завершено будівництво Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену. Вона пройде від Троєщини до Окружної дороги.
  • Довжина нової гілки метро складе 31 км і ця лінія скаладтиметься з 22-х станцій.​
  • В Інституті уточнили, що майже неможливо вивести лінію такої довжини і з такою кількістю станцій в наших реаліях. Тому будівництво і запуск такої лінії прогнозує окремі пускові комплекси.
  • Протягом 5-7 років очікується запуск першого пускового комплексу, який складатиметься з 5 станцій (Райдужна, Труханівський Острів, Суднобудівна, Подільська і Глибочицька).
  • Далі очікується спорудження 13,8 км лінії метро та облаштування ще 12 станцій.

Довідка. Подільсько-Вигурівська лінія - четверта, проектована лінія Київського метрополітену, передає Вікіпедія.

Про будівництво лінії вперше задумалися в середині 1970-х років, під час бурхливого зростання житлового будівництва на Воскресенці та проектування таких масивів як Райдужний і Вигурівщина-Троєщина.

Довгі роки обговорювалися можливі варіанти гілки Київського метрополітену в бік житлового масиву Троєщина, але все впиралося в гроші.

22 листопада 2017 року мер Києва Віталій Кличко підписав угоду з China Pacific Construction Group щодо будівництва лінії. Планувалося, що будівництво почнеться одразу ж після добудови Подільського мостового переходу і завершиться до 2021 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти