Експерти спрогнозували, коли Україні чекати нового жорсткого локдауна

7 липня 2021, 09:55
482
Як кажуть фахівці, кінця епідемії коронавірусу в Україні ще довго не буде видно - адже відсоток вакцинованих від COVID-19 українців дуже малий.
Київ, локдаун
Експерти спрогнозували, коли Україні чекати нового жорсткого локдауну / УНІАН

Оскільки в світі регулярно виявляються всі нові і нові випадки нових штамів COVID-19 "Дельта і" Лямбда", експерти не виключають введення в Україні нових і жорстких коронавірусних локдаунів. Про це повідомляє РБК-Україна.

Як припускає економічний експерт Олександр Хмелевський, сказати локдаунам раз і назавжди" До побачення " українцям.

"Коронавірус є сезонним вірусним захворюванням. Влітку кількість хворих знижується, а восени коли стає прохолодно, кількість хворих різко зростає. Незалежно від штаму Дельта або інших штамів, але нам доведеться зіткнутися з цією проблемою щороку. Оскільки влада не може забезпечити ефективну боротьбу із захворюванням, то вона діятиме, як і раніше, запроваджувати обмежувальні заходи в країні. Тому нас чекають нові локдауни", - вважає Хмелевський.

Як вважає експерт "Українського центру суспільного розвитку" Юрій Подорожній, кінця епідемії коронавірусу в Україні ще довго не буде видно - адже відсоток вакцинованих українців дуже малий.

"По-перше, загроза сплесків інфекції не зникне до тих пір, поки не буде вакциновано достатню кількість українців, по-друге, вірусологи кажуть, що мутації - це природний процес, а тому потрібно бути готовими до будь-якого сценарію", - вважає він.

читайте такожНовий штам і зростання смертей: чи готуватися українцям до нового локдауну

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль раніше заявляв, що ймовірності сценарію жорсткого карантину в Україні можна уникнути у тому випадку, якщо кампанія з вакцинації буде посилена.

До того попередній керівник Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов назвав умову, через яку по всій країні може бути введений жорсткий карантин - 50-70% регіонів країни, які максимально посилили обмеження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти