Експерт викрив владу у брехні та назвав реальну ціну газу

18 січня 2021, 18:06оновлено 18 січня 2021, 19:28
Реально куб газу з доставкою після "зниження" складе майже 9 гривень.
газ
Експерт викрив владу у брехні і назвав реальну ціну газу / УНІАН

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що знижена ціна на газ до 7 грн - це на 1,5 грн нижче, ніж під час минулого опалювального сезону. Але це неправда, заявив політичний аналітик Дмитро Корнійчук.

"Реально куб газу з доставкою після "зниження" складе майже 9 грн", - підкреслив Корнійчук на своїй сторінці у Facebook.

"Скажіть зеленому піаністу і його безмозкому "фунту" - прем'єру:

1) Ціна 7 грн буде тільки з лютого. А за листопад-січень українці заплатять по 9-10 грн за куб (без урахування доставки)

2) у січні 2020 року ціна на газ була 6 грн за куб, у лютому - 5 грн за куб

3) з січня Зеленський збільшив вартість доставки газу для облгазів Фірташа майже удвічі. І середня ціна доставки - 1,80 грн за куб. Тобто реально куб газу з доставкою після "зниження" від піаніста складе майже 9 грн", - пояснив він.

Експерт викрив владу у брехні та назвав реальну ціну газу

Тарифи в Україні - про що йшлося раніше:

  • 18 січня тариф на газ для населення в Україні знижено: гранична ціна на газ встановлена на рівні 6,99 грн за кубометр. Ця сума вже включає ПДВ і плату за транспортування блакитного палива до внутрішніх точок виходу з ГТС магістральними газопроводами.
  • Глава уряду Денис Шмигаль у середу, 13 січня, заявив, що влада після консультації ухвалила рішення впровадити державне регулювання ціни на газ для побутових споживачів і має намір закріпити її на рівні 6,99 грн за кубічний метр до кінця опалювального періоду.
  • 13 січня в Офісі президента заявили, що держава вирішила встановити ціни на газ для населення нижче ринкових, унаслідок чого українці зможуть заощадити до 30% у своїх комунальних платіжках.
  • 11 січня президент України Володимир Зеленський під час енергетичної наради доручив уряду терміново розв'язати питання з тарифами на газ для населення.
  • В Україні прокотилася хвиля протестів через підвищення комунальних тарифів.
  • З 1 січня в Україні діє нова ціна на газ, яку запропонували постачальники газу в межах відкриття конкурентного ринку газу.
  • Газопостачальні компанії пропонують населенню України в січні купувати газ за ціною від 6,99 до 10,8 грн за кубометр, водночас мінімальна ціна вища за грудневу ціну на 11%, а максимальна - на 20,5%.
  • Крім того, з 1 січня в Україні почали діяти нові тарифи на транспортування газу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти