Експерт розповів про іноваційний метод в автострахуванні: в чому суть

21 жовтня 2021, 09:20
Система може слідкувати за стилем керування водія.
Експерт розповів про іноваційний метод в автострахуванні: в чому суть
Фото ua.depositphotos.com

На українському ринку автострахування набуває популярності продукт розумного страхування - телематика.

Як повідомили у страховій компанії ІНГО, існує його дві варіації. Найбільш поширеною є схема, що працює за принципом "pay as you drive" (плати тоді, коли ти їздиш), коли вартість страхування залежить від кількості кілометрів, що проїхало авто.

Проте останнім часом набуває дедалі більшої популярності інший підхід – "pay how you drive" (плати так, як ти їздиш). Завдяки спеціальному обладнанню під час поїздки система аналізує цілу низку параметрів. До того ж, система не просто фіксує їх, а й мотивує водіїв до змін в стилі керування.

відео дня

Окрім того, телематичні системи фіксують факт ДТП та визначають його наслідки, що дає можливість власнику та страховику швидко реагувати. Повідомляється, що телематика дозволяє водіям неабияк економити, і використовується страховими компаніями всього світу вже понад 10 років.

Завдяки телематичним приладам компанії з великими автопарками можуть економити не лише на страхуванні автомобілів, а й на витратних матеріалах.

На думку Миколи Матики, керівника департаменту страхування автопарків страхової компанії "ІНГО", яка впроваджує нову систему, складніші та розумніші системи телематики в автострахуванні з часом витіснять решту інших.

"Цей підхід є більш зваженим та індивідуальним. Він дозволяє чітко розуміти чому користувач має саме такий скорінговий бал і відповідний страховий тариф. Наприклад, система показує, що водій їздить на 90 балів, тобто безпечно. Для такого водія вартість страхування має бути нижчою, ніж середня ринкова", - розповідає Микола Матика.

"Якщо з автомобілями трапляється менше ДТП, зменшується кількість ремонтів та простоїв. А чим менший простій, тим більше автомобіль заробляє. Особливо важливо це для сегментів підприємств з інтенсивним використанням авто", - вважає експерт.

Страховий продукт поки що пропонується лише юридичним особам, але в перспективі буде доступним і для звичайних водіїв. Адже відповідно до світової практики, саме вони складають 80% всіх користувачів телематичного страхування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти