Малюська анонсував продаж українських в'язниць

4 червня 2020, 16:51
В Україні 27 законсервованих в'язниць, розповів Денис Малюська.
декриміналізація, решітка, в'язниця
Українські в'язниці готують до розпродажу / Оглядач

Міністр юстиції Денис Малюська розповів про плани з продажу "законсервованих" в'язниць.

Як повідомляє прес-служба Мін'юсту, у Верховній Раді зареєстрований проект закону "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України" (№3591), який дозволить не тільки продавати "законсервовані" в'язниці, але і використовувати 70% надходжень від їх продажу на нове будівництво і реконструкцію старої тюремної інфраструктури.

Законопроектом пропонується внести зміни до статей 29 і 30 Бюджетного кодексу, згідно з яким передбачається віднести до доходів загального фонду (30%) та спеціального фонду (70%) бюджету кошти, отримані від продажу, згідно з законом "Про управління об'єктами державної власності", нерухомого майна Державної кримінально-виконавчої служби України, який безпосередньо не забезпечує виконання встановлених законодавством завдань і функцій.

відео дня

читайте такожМалюська похвалився відкриттям платних камер в СІЗО і озвучив розцінки"На сьогодні у нас існує 27 законсервованих в’язниць, використовувати які, наприклад, для розвантаження слідчих ізоляторів, неможливо. Крім того, за останні три роки наповнення в’язниць скоротилось і стабілізувалось приблизно на рівні 35 тис осіб. Зважаючи на це, сьогодні ми вважаємо за доцільне закрити у 2020 році 9 установ виконання покарань і "донаповнити" відповідні по режиму тюрми, оптимізуючи таким чином видатки на тюремну систем", - повідомив Малюська.

За його словами, кошти, які надійдуть до спецфонду держбюджету, будуть спрямовані на будівництво, реконструкцію (реставрацію) і капітальні ремонти об'єктів Державної кримінально-виконавчої служби.

"Завдяки продажу законсервованих в’язниць, яких у нас надлишок, ми зможемо винести старі слідчі ізолятори за межі міст або у промзону, підвищити стандарти утримання ув’язнених та дотримання їхніх прав та зменшити витрати на поточне утримання СІЗО завдяки енергоефективності та відсутності потреби у постійних ремонтах", - заявив міністр.

читайте такожМіністр юстиції Малюська розкритикував борщ зі столичного СІЗО

Нагадаємо, раніше ініціативу Малюськи з впровадженням в українських СІЗО платних камер жорстко розкритикувала уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова.

За її словами, впровадження платних камер підвищеного комфорту в українських СІЗО є дискримінацією, яка обмежує заарештованих за ознакою майнового добробуту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти