Все для ветеранів: у Зеленського озвучили плани на День незалежності

18 липня 2020, 20:46оновлено 18 липня 2020, 22:06
У столиці відбудеться урочиста хода.
Ветерани АТО на Майдані
Ветерани АТО на Майдані пройдуть на День незалежності / Цензор.нет

У Києві 24 серпня з нагоди Дня незалежності України відбудеться хода ветеранів російсько-української війни.

Як йдеться у повідомленні Офісу президента, таке рішення було прийнято під час консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих захисників.

"Одноголосним рішенням учасники засідання підтримали ініціативу низки ветеранських громадських організацій щодо проведення до Дня незалежності України ходи ветеранів як неполітичною і об'єднавчої акції, що продемонструє силу і єдність захисників нашої країни", - сказано в повідомленні.

відео дня

Також заплановані заходи до Дня пам'яті захисників України 29 серпня. По всій країні в цей день відбудеться хвилина мовчання. Біля Михайлівського Золотоверхого собору запланована панахида в пам'ять про загиблих захисників України за участю родичів полеглих героїв, одночасно подібні заходи відбудуться в містах і селах України.

читайте такожЗаробітчанин і ветеран АТО пояснив небажання працювати в УкраїніВ Офісі президента рекомендували в кожному регіоні країни заснувати консультативну рада у справах ветеранів обласного рівня, яка буде займатися ветеранською проблематикою на місцях.

Учасники зустрічі дійшли висновку, що потрібно удосконалити законодавчу базу щодо захисту прав ветеранів, а також частіше проводити зустрічі президента Володимира Зеленського з представниками ветеранської громадськості, як це сталося в Одеській області та на Волині. Вони зазначили, що так можна оперативно вирішити найбільш болючі та актуальні питання колишніх військовослужбовців.

Нагадаємо, народний депутат від Слуги народу і голова комітету соціальної політики та захисту прав ветеранів Верховної Ради Галина Третьякова стверджує, що деякі родичі загиблих на Донбасі українців не хочуть визнавати факт їх смерті з метою отримання соціальних виплат від держави.

Як раніше повідомлялося, Третьякова зробила скандальну заяву про те, що держава іноді "надає кошти" сім'ям, у яких діти "низької якості".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти