Центр допомоги ВПО, заснований командою фінансиста Андрія Волкова, за рік прийняв 700 осіб та став одним з кращих у Запоріжжі

4 травня 2023, 15:33
Вовк

Центр допомоги ВПО, створений групою компаній "Інвестохіллс" у квітні минулого року в Запоріжжі, за рік прихистив близько 700 осіб, які шукали порятунку від війни. з них – 160 дітей та два інваліди. Про це Деньги.ua розповів Андрій Волков, засновник та керуючий партнер ГК "Інвестохіллс", підсумовуючи перший рік діяльність шелтеру.

За словами керівника Центру допомоги "Інвестохіллс" Миколи Городенського, перетворити офісну споруду на комфортне житло компанії вдалося буквально протягом місяця до вселення людей.

"Замінили електропроводку, перебудували каналізацію, провели новий водопровід. Для такої кількості мешканців потрібно було, щоби система добре працювала. Електрика мала витримати численні бойлери, плити, холодильники. Збудували вісім душових кабін. До кімнат закупили меблі, ліжка", – розповідає Городенський.

відео дня

За словами Волкова, переобладнання офісної споруди у шелтер коштувало групі компаній більше 2 млн грн. Ще у 360 тис. грн обійшлося восени підключення опалення. При цьому з мешканців плату за проживання чи будь-які інші платежі ніколи не стягували.

Центр допомоги ВПО, заснований командою фінансиста Андрія Волкова, за рік прийняв 700 осіб та став одним з кращих у Запоріжжі

Першим поселенцем був хлопець із Мелітополя. На травневі у 2022 році почали їхати люди з Оріхова, Бердянська, Маріуполя, Лисичанська. У Центрі знайшли притулок мешканці Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей.

"За правилами у нас можна залишатися п'ять днів, але за фактом живуть більше. Є люди, які живуть із самого початку. Вони беруть активну участь у допомозі нашому Центру. Щось роблять, якісь дрібні ремонтні роботи", – розповідає пан Городенський.

Так, разом з волонтерами активні мешканці шелтеру облаштовували технікою та меблями третій поверх Центру, поставили квіти. Дітям організували дитячу кімнату, зварили гойдалку, побудували спортивний майданчик.

Також періодично у Центрі організовують суботники – усі мешканці разом прибирають територію навколо.

Центр допомоги ВПО, заснований командою фінансиста Андрія Волкова, за рік прийняв 700 осіб та став одним з кращих у Запоріжжі

За даними керівника Центру, до грудня минулого року у шелтері одночасно могли проживати до 140 людей.

З 15 грудня кількість мешканців шелтеру трохи зменшилася в зв’язку з закриттям пункту пропуску у Василівці Запорізької області. Тож наразі у шелтері постійно проживають біля 60 людей із Запорізької, Харківської, Луганської та Херсонської областей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти