"Будуть найкращі викладачі та лабораторії": Риженков розповів про майбутню Метінвест Політехніку

22 вересня 2021, 16:49
Університет "Метінвест Політехніка", який наразі будується в Маріуполі, планує відкрити свої двері для перших студентів у 2022 році
'Будуть найкращі викладачі та лабораторії': Риженков розповів про майбутню Метінвест Політехніку
Так виглядатиме університет "Метінвест Політехніка" / фото: metinvestholding.com

​Перший недержавний гірничо-металургійний університет "Метінвест Політехніка", який має запрацювати у 2022 році в Маріуполі, має допомогти подолати кадровий дефіцит в Україні.

Таку думку озвучив генеральний директор групи "Метігвест" Юрій Риженков в ефірі програми "Україна-24: Сьогодні. День".

"Технічний університет, в якому будуть найкращі викладачі, в якому будуть найкращі лабораторії, який буде в партнерстві працювати з найкращими вузами та найкращими дослідницькими центрами по всьому світу. І зможе якраз генерувати тих наймолодших фахівців, які дозволять їм отримувати супервисокоякісну освіту у себе вдома і потім отримувати гідну заробітну плату і цікаву роботу у себе вдома і нікуди не їхати", – заявив Риженков.

відео дня

Так він відреагував на запитання ведучої програми про те, що, за даними сервісу моніторингу Opendatabot, в Україні спостерігається дефіцит професіоналів, попри ріст зарплат, а вакансій на ринку праці вдвічі більше, ніж до початку карантину.

При цьому сьогодні роботодавцям катастрофічно не вистачає фахівців у галузі будівництва, архітектури, транспорту та екології. Тим часом країна продовжує втрачати молодь, яка в пошуках кращої долі виїжджає саме за кордон.

Втім, промисловці запевняють, що гідні умови праці, конкурентні зарплати та якісна сучасна освіта дозволять українцям побудувати кар'єру та розвивати свою країну.

Варто зазначити, перший недержавний гірничо-металургійний університет "Метінвест Політехніка", який наразі будується в Маріуполі, планує відкрити свої двері для перших студентів у 2022 році. Окрім найсучаснішої науково-технічної бази та найкращих викладачів, університетський комплекс матиме власний гуртожиток, парк і сучасний стадіон. На його будівництво витратять 30 мільйонів євро, а сталь для конструкції роблять місцеві металурги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти