"Велике будівництво" готує залізницю до запуску швидкісних поїздів між Черкасами та Києвом

26 січня 2022, 13:11
В рамках ініційованої ним програми "Велике будівництво" планують електрифікувати 500 км колій.

"Укрзалізниця" завершила ще один етап електрифікації 34-кілометрового залізничного напрямку від Черкас до станції ім.Т.Шевченка – 7-кілометрову ділянку від станції Шевченка до Сміли. Весь проєкт планують завершити цього року за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомляє пресслужбаа УЗ.

Електрифікація напрямку дозволить запустити між Києвом та Черкасами швидкісні електропоїзди. Це покращить сполучення зі столицею та усе приміське залізничне сполучення в Черкаській області.

Наразі по всьому напрямку вже встановлено 993 опори контактної мережі, 36 жорстких поперечин, 306 консолей та 115 анкерів.

відео дня

"Продовжуються монтажні роботи на дільниці Сміла — станція Білозір'я у напрямку Черкас. Залізничники встановлюють опори контактної мережі та залізобетонних конструкцій по станції Білозір'я. А також монтують металоконструкції та проводиться розкатка проводів контактної мережі", - йдеться у повідомленні пресслужби.

Торік Укрзалізниця вже завершила два проєкти з електрифікації. Мова йде про

реконструкцію та електрифікацію дільниці Васильків — Васильків-2 та будівництво з подальшою електрифікацією другої гілки на ділянці Чорноморська — Берегова.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що в рамках ініційованої ним програми "Велике будівництво" планують електрифікувати 500 км колій, запустити 10 нових потягів "Інтерсіті+", 80 нових електричок та майже 500 нових сучасних спальних вагонів українського виробництва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти