У Міноборони заявили про звільнення Андріївки, але все не так однозначно

ЗСУ звільнили село Андріївка на Бахмутському напрямку / Колаж: Головред, фото: 33 окрема механізована бригада, 36 окрема бригада морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білінського

Українські військові просуваються на південному флангу Бахмутського напрямку. ЗСУ звільнили село Андріївка.

Українські військові потужно просуваються на Бахмутському напрямку і здобули чергову перемогу. ЗСУ звільнили село під Бахмутом - Андріївку. Про це заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

ЗСУ успішно просуваються на південному флангу.

"На Бахмутському напрямку ми рухаємось вперед. Основні бої тривають в районах Андріївки, Курдюмівки, Кліщіївки. І в нас там гарні новини. Андріївка наша", - йдеться у повідомленні.

Українські військові закріплюються на зайнятих позиціях. Окупанти намагаються відбити втрачені позиції на північному флангу, але їм не вдається.

Водночас 3-я окрема штурмова бригада повідомляє, що заява про звільнення Андріївки є помилковою та передчасною.

"Зараз тривають серйозні важкі бої в районах Кліщіївки та Андріївки. Подібні заяви є шкідливими, несуть загрозу життю особового складу та шкодять виконанню бойових завдань", - йдеться у повідомленні.

Після цього Ганна Маляр внесла зміну до своєї заяви та написала, що ситуація в Андріївці складна.

"Ситуація дуже складна та мінлива. Тримаємо кулаки за наших", - написала Маляр.

ЗСУ ще не звільнили Андріївку / фото: скріншот

Контрнаступ ЗСУ

Нагадаємо, що Військовий кабінет обговорив напрямки наступу ЗСУ. В ході роботи учасники обговорили плани щодо контрнаступу. Зеленський додав, що мова йде про зведення укріплень, посилення українських захисників на відповідних ділянках.

ЗСУ за тиждень звільнили 2 кв. кілометри на Бахмутському напрямку. Заступник міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що за минулий тиждень українські війська на Таврійському напрямку здобули загалом 4,8 квадратних кілометра.

ЗСУ прорвали оборону окупантів і закріпилися в Опитному. Успішні дії ЗСУ стали можливі в момент, коли російські окупанти перейшли в атаку на півночі. Успіхи ЗСУ в районі Опитного підтверджує також ресурс Deep State.

Інші новини:

Новини заразКонтакти