ЗСУ тримають оборону та продовжують просуватись на двох напрямках

У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті / колаж: Главред, фото: 3-тя окрема штурмова бригада, 14-та окрема механізована бригада імені князя Романа Великого

У російських окупантів значно збільшилась кількість втрат, зазначилив Генштабі.

Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні повідомив про те, що впродовж минулої доби російські окупанти завдали чотири ракетних та 53 авіаційних ударів.

У Генштабі ЗСУ зазначили, що через терористичні атаки РФ є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Генштаб розкрив, що Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

"На тлі успішних бойових дій Сил оборони України, значно збільшилась кількість втрат в підрозділах російських окупаційних військ. Зокрема, різко збільшилася кількість поранених та загиблих військовослужбовців російських окупаційних військ на Сватівсько-Кремінському напрямку", - йдеться у зведенні.

Ситуація на фронті

Нагадаємо, що ЗСУ проломили заслони РФ на півдні та зайшли на першу лінію оборони окупантів. Українські війська продовжують наступальні дії в районі населеного пункту Роботине.

ЗСУ просунулися у Запорізькій області, але 2 проблеми гальмують рух на півдні. Окупанти не лише поставили багато мін, а й укріпили ключові панівні висоти бетоном, що ускладнює просування українських військових.

У ЗСУ повідомили про штурм росіян біля Куп'янська. Череватий повідомив, що Україна знає всі їхні наміри, про всі підрозділи, які зосереджені та про всіх командирів.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти