Зеленський терміново зібрав Ставку: вирішено посилювати оборону Бахмута

Зеленський провів термінове засідання Ставки / 28 ОМБр імені Лицарів Зимового Походу, Офіс президента України

Глава держави підкреслив, що на Ставці постійно опрацьовується питання постачання зброї та боєприпасів.

Президент України Володимир Зеленський 14 березня провів важливе засідання Ставки верховного головнокомандувача, де, зокрема, розглядали ситуацію в Бахмуті Донецької області. Про це український гарант розповів під час свого вечірнього відеозвернення.

"Провів сьогодні засідання Ставки. Були доповіді главкома, розвідки, командувачів напрямків. Основна увага – ОСУВ "Хортиця" і Бахмут. Є чітка позиція усієї Ставки: посилювати цей напрямок, знищувати окупантів по максимуму", - повідомив Зеленський.

Як зазначив глава держави, під час засідання Ставки генерал Тарнавський доповів щодо "Таврії" – це частина донецьких напрямків, частина південних напрямків. Водночас генерал Москальов доповів щодо ситуації для ОСУВ "Одеса". А генерал Наєв – щодо "Півночі".

Окрім того, як підкреслив президент, на Ставці постійно опрацьовується питання постачання зброї та боєприпасів.

"Ми переможемо в цій війні. Робимо все для цього. Підтримуємо одне одного. Посилюємо державу. Об’єднуємо світ заради нашої перемоги, яка складається насправді з дій усіх, хто бореться за Україну, хто воює за нашу державу й за своїх побратимів, хто робить усе, щоб не віддати ворогу ані нашу землю, ані українську славу", - зауважив Зеленський.

Ситуація в Бахмуті

Раніше повідомлялося, що в ході засідання Ставки верховного головнокомандувача розглянули питання про ймовірний вихід українських військових з Бахмута. Військове керівництво країни переконане, що Україні слід продовжувати оборону і посилювати позиції захисників, щоб ворог не зміг "взяти" місто.

Військовий експерт Олег Жданов сказав, що окупаційна армія Росії досягла часткового успіху в боях за Бахмут. Ситуація критична, є загроза оточення. На думку Жданова, командування ЗСУ може прийняти рішення про вихід з міста.

Радник глави офісу президента Михайло Подоляк підкреслив, що сили оборони України поки не виходять з Бахмута. Російські окупанти підірвали міст, по якому йшло належне забезпечення ЗСУ, але існують і інші маршрути. У місті тривають інтенсивні вуличні бойові дії.

Більше новин про ситуацію на фронті:

Автор: Аліна Дембіцька
Новини заразКонтакти