Західні країни готові хоч сьогодні заморозити війну в Україні - Загородній

Загородній розповів про загрозу замороження війни / колаж: Главред, фото: 17 ОТБР імені Констянтина Пестушко, Facebook

Захід повинен надавати зброю відповідно до його зобов'язань, вважає Тарас Загородній.

На сайті Главред відбувся чат із політичним та економічним експертом Тарасом Загороднім. Спілкуючись із читачами, він розповів, наскільки суттєвою є загроза заморозки війни в Україні.

"Загроза завжди існує. Чимало західних країн готові хоч сьогодні заморозити війну. Однак це не відповідає нашим інтересам. Наша позиція така: давайте зброю, і ми звільнимо власні території. Адже є договір про непорушність кордонів, підписаний у Гельсінкі в 1975 році, тому Захід повинен надавати зброю відповідно до його зобов'язань, а не розповідати нам про те, що ми повинні віддати Росії свої території", - пояснив Загородній.

Експерт також підкреслив, що ми самі повинні ставати сильнішими.

"Адже якби зараз у нас була тисяча або навіть сотня ракет, які здатні бити по території РФ, ні про яке заморожування не йшлося б. У такій ситуації Росія б бігала перед нами, просила б і благала, щоб ми не знищували її армію в обмін на те, що вона піде з нашої території", - додав Загородній.

Заморозка війни в Україні

Нагадаємо, що Роман Світан розповів, що заморозки війни не буде, а до кінця року ЗСУ можуть вийти на кордони 1991 року. Військовий експерт розповів, на яких ділянках фронту справи у російських військ ідуть найгірше, де найбільш ймовірне активне просування ЗСУ.

Михайло Подоляк розповів, що Україна не піде на заморозку, затяжної війни не буде. Військові ресурси України зростають, а можливості країни-окупанта Росії стрімко скорочуються, додав радник керівника Офісу президента.

ЗСУ пішли вперед і прорвалися на Бердянському напрямку. Українські військові здобули частковий успіх та просунулись від 350 м до 1,4 км на Бердянському напрямку.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти