"Залишилось лише одне місце": Жданов розкрив, звідки можуть наступати росіяни

Окупанти можуть наступати тільки на Куп'янському напрямку / колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, 59 ОМПБр

Військовий експерт уточнив, що найменше угруповання російських загарбників спостерігається на Херсонському напрямку.

Військовий експерт Олег Жданов уточнив, що найменше угруповання російських загарбників залишилось на Херсонському напрямку.

Жданов зазначив в ефірі Апостроф TV, що у російських окупантів залишилось лише одне місце, звідки вони можуть наступати - це Куп'янський напрямок.

"Я так розумію, ворог приніс у жертву Лиманський напрямок, там ідуть бої здебільшого в районі Серебрянського лісництва, але їх інтенсивність трохи зменшилась. Натомість на Куп'янському напрямку в районі Сватового вони залишили угруповання. На сьогоднішній день це останнє місце, де вони можуть намагатися нас тиснути, щоби змусити Генштаб перекидати туди наші резерви", - пояснив експерт.

Жданов також повідомив, скільки та на яких ключових напрямках зосереджено техніки та особового складу ворога.

"За останніми даними, на Сватівсько-Кремінному напрямку десь близько 100 тисяч, на Бахмутському напрямку близько 80 тисяч, а решта з 350-380 тисяч російських військ розтягнута на Авдіївський, Мар'їнський, Бердянський, Мелітопольський і Херсонський напрямки", - каже він.

Військовий експерт уточнив, що найменше угруповання російських загарбників ми спостерігаємо на Херсонському напрямку.

"Всього на території України у росіян близько 400 тисяч військ. Це на 1200 км фронту, плюс тилові бази і частини. Ті ж тилові бази у Бердянську, Мелітополі, Маріуполі. Це перше. І по-друге, з кожним днем кількість відсотків професійного кадрового складу зменшується. І найголовніше - укомплектованість цих частин не 100-відсоткова, а на рівні 60-70 відсотків. Йдеться як за техніку, так і за особовий склад", - підсумував Жданов.

Ситуація на фронті

Нагадаємо, що на Таврійському напрямку ЗСУ "перемололи" сотню окупантів та склади боєприпасів. Бригадний генерал Тарнавський повідомив, що ЗСУ знищили 3 склади боєприпасів та 1 пункт управління російських окупантів.

ЗСУ домоглися тактичного успіху на Запоріжжі та просунулася за "зуби дракона". Українські сили просунулися до позицій, які знаходяться на схід від протитанкових ровів РФ, що є частиною тришарової оборони на захід від Вербового.

СБУ підірвала в "ЛНР" топ-генерала, який очолював "митницю". Афанасьєвський отримав множинні осколкові поранення голови, шиї і живота. Він перебуває в реанімації у важкому стані.

Більше військових новин:

Новини заразКонтакти