ЗСУ розтрощили сотні танків та БМП: в BILD назвали фатальну помилку окупантів

Російські танки горять через дурість / Колаж: Главред, фото: 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха, скріншот з відео

Знищення російської бронетехніки відбувається практично щодня. Через єдину помилку РФ позбулася сотень танків, БТР та БМП.

Знищення російської бронетехніки відбувається практично щодня через помилку танкістів. Відкритий люк, який залишають окупанти, став причиною втрат сотень танків, бронетранспортерів і бойових машин піхоти у російській армії. Про це повідомив експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке.

Аналітик розглянув випадок знищення "танку-черепахи" на базі Т-72, який підірвався на міні та зупинився, але екіпаж та десант встиг вийти. Репке зазначив, що навіть після цього знищення такого "мобільного гаража" майже неможливе.

"Але при виході з танка механік-водій залишив відкритим невеликий люк під стволом. Туди залетів український дрон-камікадзе та вибухнув усередині. Якби кришку люка засунули, цього не сталося б", - пояснив Рьопке.

За його словами, цей випадок не є винятком і подібні випадки знищення російської бронетехніки стаються практично щодня. Відкриті люки стали причиною ліквідації вже сотень танків, БТР та БМП.

"Російські танкісти в паніці біжать з машин, що потрапили на міни, тому не думають про закриття люка", - припустив експерт.

Що відомо про Bild

Bild - найпопулярніша щоденна газета в Німеччині, а також довгий час була найпопулярнішою газетою в Європі. Її платний тираж становить 986 027 примірників, що на 77,6% менше, ніж у 1998 р. Національний таблоїд видається берлінським видавництвом Axel-Springer-Verlag з червня 1952 року, повідомляє Вікіпедія.

Комерційний успіх газети спричинив появу медіа-бренду Bild, під яким Axel-Springer-Verlag видає кілька друкованих відгалужень і новинний портал Bild.de. У 2023 році медіакомпанія була змушена припинити свою діяльність у сфері виробництва телевізійних програм з телеканалом Bild, який проіснував лише два роки. Довгострокові плани видавця включають припинення випуску друкованої газети та перехід на повністю цифрову пропозицію.

У квітні 2022 року 603 284 читачі скористалися платною цифровою послугою Bild plus. За кількістю передплатників він є найбільшим у Європі та десятим у світі. За даними опитування Arbeitsgemeinschaft Online Forschung (agof), у березні 2019 року Bild.de є найвідвідуванішим новинним сайтом у Німеччині, який відвідало близько 25 мільйонів осіб.

Війна в Україні - останні новини

Як повідомляв Главред, російські окупанти за кілька місяців досягли незначних успіхів на фронті в Україні, попри нестачу зброї і боєприпасів у українських військових. Перевага росіян зникає, а їхнє вікно для прориву звужується, пише Bloomberg.

Також за останні дні українським захисникам вдалося вибити російських окупантів із центральних кварталів Вовчанська Харківської області. Російські пропагандисти повідомляють, що частина окупантів у місті оточена і відрізана.

Крім цього, не маючи успіхів на північному фронті, росіяни почали перекидати частини з Херсонщини на Харківський напрямок. За повідомленнями місцевих, окупанти перекидають деякі частини, а також у відрядження відправляють операторів дронів, розповів ЦНС.

Читайте також:

Новини заразКонтакти