Військовий експерт зробив гучну заяву про мирний план щодо Донбасу

Олег Жданов / Фото УНІАН

У мирному плані щодо врегулювання ситуації на Сході України сенсу немає і, найімовірніше, його не існує.

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що ніякого мирного плану з врегулювання ситуації на Донбасі не існує. В іншому випадку щось подібне анонсували б Франція та Німеччина.

За його словами, є ключове протиріччя щодо Донбасу – це контроль над державним кордоном між Україною та Росією, передає Obozrevatel.

"Це (питання контролю над кордоном, - ред.) камінь спотикання. Які б компроміси не вигадували, все одно все впирається в одне питання: кордон до виборів або кордон після виборів. В цьому наша принципова розбіжність. Все інше Росію влаштовує повністю. Вони самі писали Мінські домовленості", - зазначив Жданов.

Військовий експерт вважає, що в мирному плані сенсу немає.

"План ні в чому не може полягати. Якщо ми вважаємо, що Росія - не сторона конфлікту, то з ким ми домовляємося? З ким укладати мирний план? Із самими собою? Зеленський або через недосвідченість, або тому, що йому так сказали, на Паризькому саміті фактично вивів Росію з цього конфлікту. Він сказав, що там воює "та сторона" - бойовики, а Росія їм всебічно допомагає. Замість того, щоби сказати: вибачте, але у нас конфлікт з Російською Федерацією. Тому будь-який план не має сенсу", - пояснив він.

За словами Жданова, не має сенсу і наступна зустріч в нормандському форматі.

"Ні в мінському, ні в нормандському форматі. Поки ми не визначимо сторону конфлікту, нам немає з ким домовлятися», - резюмував він.

Читати такожАрестович викрив Кремль у брехні щодо мирного плану щодо Донбасу

Врегулювання ситуації на Донбасі - про що раніше писав Главред:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти