Вітренко озвучив причини рекордно низьких запасів вугілля

Вітренко назвав причину низьких запасів вугілля

Наша країна зайшла в новий рік з різким дефіцитом вугілля.

В опалювальний сезон наша країна входила з рекордно великими запасами вугілля, але вже станом на січень 2021 року вони є рекордно низькими із кількох причин.

"На початку опалювального сезону у нас були рекордні запаси вугілля, але оскільки сталася така ситуація, теплова генерація розпочала рекордними темпами "відпрацьовувати" запаси вугілля. Відповідно, ми заходимо в січень з рекордно малими запасами вугілля", - розповів виконувач обов'язків міністра енергетики Юрій Вітренко в інтерв'ю Українській правді.

Він пояснив, що це було викликано кількома факторами.

"Один з них полягає в тому, що в четвертому кварталі 2020 року, особливо в листопаді-грудні, істотно, понад прогноз, зросло споживання електроенергії населенням. Воно вийшло на докризовий рівень. Це було несподівано для тих, хто складав цей прогноз", - сказав чиновник.

Читати такожКабмін де-факто ввів заборону на імпорт російських вугілля і електрики: деталі

З іншого боку, істотно впало виробництво електроенергії, сонячної та вітрової генерації, а НАЕК Енергоатом розпочала ремонт енергоблоків на АЕС.

"Він дивився на прогноз міністерства і розумів, що може виконати план, навіть якщо поставить певні блоки на ремонт. Ось що виходить: Енергоатом ставить блоки на ремонт, сонце і вітер дають менше електроенергії, а люди починають набагато більше споживати", – зазначив Вітренко.

Тарифи в Україні - про що повідомлялося раніше:

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти