У Кабміні оцінили шанси того, що Путін приєднає ОРДЛО до РФ

Приєднання ОРДЛО не вигідне Росії, вважає Резніков / Фото УНІАН

Росія сама страждає від окупації окремих територій Донбасу. Кремль хоче віддати Україні ОРДЛО, але намагається зробити це на своїх умовах.

Віцепрем'єр-міністр і міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив, що не вірить, що Росія наважиться прийняти окуповані території Донбасу до свого складу.

При цьому Кремлю вигідно продовжувати і далі розвивати там "совок" і одночасно показувати своєму електорату, що нібито на Донбасі є такі настрої. Про це Резніков сказав в інтерв'ю виданню Obozrevatel.

Віце-прем'єр вважає, що приєднання окремих регіонів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) не вигідне Росії.

«Вони вже самі страждають від цієї окупації, тому що в Росії і своя економічна ситуація дуже складна. Взяти собі на плечі ще кілька мільйонів населення, непрацездатних людей, які не генерують податки? У них і так мінус, а самі ОРДЛО їм вже обходяться в мільярди доларів на рік», - розповів він.

Резніков вважає, що Донбас Росії не потрібен, це їхня розмінна карта в геополітиці.

"Вони хочуть нам його віддати, але намагаються зробити це на своїх умовах, а не на наших. Росіяни не сприймають населення Донбасу як своїх громадян. Вони їх не поважають. Якщо це частина української нації, то хто вони для них? Так, багато хто в Луганській та Донецькій областях говорить російською, але за етнічним складом вони українці, які не потрібні Росії. Хіба що в якості робочої сили", - додав віцепрем'єр-міністр.

Читати такожАрестович розповів, як Кремль шантажує Україну

Нагадаємо:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти