У двох областях України ввели аварійні відключення світла - Укренерго

У кількох областях аварійні відключення електроенергії / Колаж: Главред, фото: УНІАН, ua.depositphotos.com

Обмеження електроенергії охопили 11 районів двох областей України.

Головне:

У понеділок, 28 жовтня, на території Полтавської та Сумської області введено графіки аварійних відключень електроенергії. Росіяни "Шахедами" атакували енергетичні об'єкти України. Про це повідомило Сумиобленерго та Полтаваобленерго.

Відповідно до розпорядження "Укренерго", обмеження ввели для окремих громад Полтавської області, зокрема Лубенського та Миргородського районів. Графік застосовується на території дев'яти колишніх районів області:

Обсяг розвантаження електроенергії – 25 МВт.

За вказівкою "Укренерго", на Сумщині споживачів відключили о 09:06. Обмеження електроенергії діють на території Конотопського (5 черга) та Роменського району (1,2 черги). У Сумській області знеструмлено понад 16 тисяч споживачів.

Раніше у Сумській ОВА повідомили, що 28 жовтня РФ завдала удару безпілотниками по енергетичних об'єктах Конотопського району. У регіоні ППО збила шість дронів.

Як зекономити на електроенергії / Інфографіка: Главред

Що відомо про "Укренерго"?

ПрАТ "Національна енергетична компанія "Укренерго" - оператор системи передачі України зі статусом члена спостерігача ENTSO-E, з функціями оперативно-технологічного управління Об'єднаною енергосистемою України (ОЕС). Компанія займається передачею електроенергії магістральними електромережами від генерації до розподільчих мереж на ринку електричної енергії України, передає Вікіпедія.

Відключення світла в Україні - останні новини

Нагадаємо, у неділю, 27 жовтня, російські безпілотники атакували Сумщину і пошкодили енергооб'єкт у Роменському районі. Обласний центр залишився без світла.

Також Росія готує масований ракетний удар по Україні, повідомив авіаційний експерт Костянтин Криволап. Він зазначив, що ворог має намір продовжити атаки на енергетичну інфраструктуру, аби залишити українців без світла і тепла взимку.

Як повідомляв Главред, Україна може бути близькою до відключень електрики. Експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук пояснив, що з настанням холодів українці почнуть активно вмикати електричні обігрівачі.

Читайте також:

Новини заразКонтакти