"Умова МВФ": у Мін'юсті розкрили деталі законопроєкту про звільнення Ситника

Денис Малюська розкрив деталі законопроєкту про звільнення Ситника / УНІАН

Дірки в законодавстві та статусі НАБУ залишилися, а їх закриття – одна з умов співпраці з МВФ, заявив міністр юстиції України Денис Малюська.

Конституційний Суд України визнав неконституційним указ про призначення Артема Ситника директором Національного антикорупційного бюро (НАБУ), тому перед Кабміном стояло завдання "закрити прогалину у законі" і врегулювати питання статусу НАБУ та його директора, заявив міністр юстиції України Денис Малюська. Він уточнив, що це одна з умов співпраці з Міжнародним валютним фондом.

"Першим підходом став законопроєкт № 4437, в ньому уряд (щоб уникнути будь-яких сумнівів у легітимності директора НАБУ) запропонував на рівні закону надати Артему Ситнику повноваження директора НАБУ до обрання нового директора за новою процедурою. На жаль, №4437 не підтримали у парламенті", - пояснив Малюська на своїй сторінці у Facebook.

Міністр уточнив, що дірки в законодавстві і статусі НАБУ залишилися, а їх закриття – одна з умов співпраці з МВФ.

"Тому уряд зробив другий підхід - новий законопроєкт, який надає НАБУ статус органу виконавчої влади та нову процедуру обрання директора НАБУ. Також окремою нормою законопроєкту зазначено, що протягом проходження відбору нового директора його повноваження виконуватиме перший заступник директора НАБУ", – розповів міністр юстиції.

Співпраця України з МВФ - про що йшлося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти