Українські військові відтиснули окупантів далі в районі Роботиного і Кліщіївки – ISW

Українські військові відтиснули окупантів далі в районі Роботиного і Кліщіївки/ колаж: Главред, фото: 59 ОМПБр Якова Гандзюка, 14 ОМБр Романа Великого

Захисники України просунулися ще вперед біля двох населених пунктів на Запоріжжі та Донеччині.

Українські військові 10 вересня продовжили просування на південь від села Роботине в Запорізькій області, а також біля села Кліщіївка поблизу Бахмута на Донеччині.

Згідно з геолокаційними кадрами, які були опубліковані в неділю, 10 вересня, захисники України просунулися на схід від села Новопрокопівка у Запорізькій області. Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Речник Таврійського угруповання військ України Олександр Штупун повідомляв, що українські воїни продовжують просуватися в районі Роботиного, і що вони звільнили від окупантів на цьому напрямку ще 1,5 квадратних кілометра території.

Також в ISW нагадали, що речник Генштабу України і Східного угруповання військ Ілля Євлаш повідомляв про успіхи українських військ біля Кліщіївки на Донеччині.

У той же час захисники України витіснили російських окупантів з району на бахмутському напрямку. Таких успіхів досягнули бійці 2-й механізованого батальйону 3-ї десантно-штурмової бригади, про що вони повідомили 9 вересня, кажуть в ISW.

Російська окупаційна армія також намагалася 10 вересня проводити наступ біля Бахмута, але такі спроби загарбників виявилися неуспішними.

Війна в Україні

Раніше повідомлялося, що ЗСУ прорвали оборону окупантів і закріпилися в Опитному Донецької області. Успішні дії ЗСУ стали можливі в момент, коли російські окупанти перейшли в атаку на півночі.

Український режисер Олег Сенцов, який наразі захищає нашу країну від російських окупантів, розповів про надважкі бої біля Роботиного на Запоріжжі. Разом з побратимами Сенцов взяв чергову вершину на Запорізькому напрямку. Однак серед його товаришів є загиблі й багато поранених.

Нагадаємо, ЗСУ переправилися через Дніпро і закріплюються на Лівобережжі Херсонщини. Про це розповіла голова Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк. За її даними, в українських захисників є певні закріплення на Лівобережжі.

Читайте також:

Новини заразКонтакти