Українські військові готуються до наступу в містах

Названо силовий сценарій, як закінчити війну на Донбасі / УНІАН

Як пояснив голова правління Українського мілітарного центру Тарас Чмут, військових готують до можливого силового звільнення окупованих регіонів Донбасу.

Українські Збройні сили відпрацьовують бойові дії в місті. Навчання вже повним ходом йдуть на полігонах Широкий Лан, Яворівський та Рівненський.

Як пояснив голова правління Українського мілітарного центру Тарас Чмут, більша частина окупованого Донбасу - це якраз великі міські агломерації. У зв'язку з цим військових і готують до можливого силового звільнення окупованих регіонів.

"Як мінімум для того, якщо буде прийнято рішення про силове звільнення цих територій, щоб військовослужбовці знали, як їм діяти", - цитує РБК-Україна військового експерта.

При цьому наголошується, що силовий сценарій звільнення Донбасу – не остаточний і далеко не єдиний варіант розвитку подій. Говорити про те, що це пріоритетний сценарій для української влади, поки не можна.

Раніше головред писав про те, що незважаючи на санкції і підтримку Києвом США, Україні як і раніше загрожує небезпека початку повномасштабної війни з боку північного сусіда. Детальніше читайте в нашому матеріалі П'ять сценаріїв перемоги: як Україна збирається повертати Донбас.

Новини Донбасу:

Автор: Діана Бель
Новини заразКонтакти