Україна суттєво спростила доступ до правосуддя для кримчан

Кримчанам спростили доступ до правосуддя / president.gov.ua

Закон сприятиме посиленню державного захисту прав громадян через спрощення доступу до правосуддя жителів тимчасово окупованої території Криму

У вівторок, 23 березня, президент України Володимир Зеленський підписав закон, який спрощує доступ жителів окупованого Криму до правосуддя. Документ передбачає, що кримчани зможуть звертатися до будь-якого суду Херсонської області, пише пресслужба Офісу президента.

Після набуття чинності цим Законом жителі окупованого Криму зможуть звертатися до будь-якого суду на території Херсонської області для розгляду цивільних справ, а також зможуть подати клопотання про передачу справи, яка розглядається в судах Києва, до Херсонського суду.

Однак цивільні справи, підсудні місцевим судам на території окупованого Криму, розглядатимуться загальними судами міста Києва, оскільки цього вимагає законодавство.

Читати такожПутін оголосив грандіозний дерибан Криму

"Цей закон сприятиме посиленню державного захисту прав громадян через спрощення доступу до правосуддя жителів тимчасово окупованої території Криму", - пояснили в офісі президента.

Документ був схвалений парламентом 4 березня 2021 року.

Володіння землею в Криму - про що повідомлялося раніше:

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти