Україна закликала світ вдарити по Росії жорсткішими санкціями

Резніков закликав світ вдарити по Росії жорстішими санкціями / УНІАН

Якщо не посилити міжнародний тиск на державу-окупанта, це може призвести до експансії військової агресії далі по Європі, заявив Резніков.

На сьомому році війни Росія вже виробила імунітет до наявних санкцій, вони з ними спокійно живуть. Україна вдячна партнерам, які запровадили і тримають санкції проти агресора. Але їх однозначно треба посилювати, заявив віцепрем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

"Якщо не посилити міжнародний тиск на державу-окупанта, це може призвести до експансії військової агресії далі по Європі. Якщо ж вжити адекватних заходів підтримки України - Європа отримає гарантію безпеки на сході континенту - від Балтики до Чорного моря", - сказав Резніков під час брифінгу для держав-членів ООН, повідомляє ТСН.

Водночас він підкреслив, що Україна не відмовиться від виконання Мінських домовленостей, але вони мають бути модернізовані.

За словами Резнікова, політичне врегулювання, а простою мовою вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей, можливі виключно за наступних умов:

"Вибори мають відбуватися згідно із законодавством України. Коли будуть забезпечені всі ці передумови - можливе політичне врегулювання", - особливо зазначив Резніков.

Додамо, водночас у МЗС України виступили із заявою, що міжнародні санкції допомагають стримувати агресивну політику Росії, але «необхідні більш ефективні заходи, щоб повернути ситуацію до правого поля і відновити безпеку в регіоні».

"Демократичний світ повинен жорстко відповідати на постійні порушення Росією прав людини і міжнародного гуманітарного права. Тимчасова окупаційна влада РФ перетворила окуповані території на гетто безправ'я серед європейського континенту. Український Крим та окремі райони Донбасу, окуповані Росією, стали місцями терору і свавілля», - звернули увагу в МЗС.

Війна на Донбасі - про що йшлося раніше:

Новини заразКонтакти