У росіян на Курщині рекорд із "дружнього вогню" за всю війну – журналіст

У росіян на Курщині рекорд із "дружнього вогню" за всю війну/ колаж: Главред: ОПБр імені Богдана Хмельницького, міноборони РФ

Серед російських військових в Курській області спостерігається дезорганізація з управління військами.

У Курській області серед російських військових спостерігається рекордна кількість friendly fire ("дружнього вогню") за весь час повномасштабної війни проти України.

Про це сказав український військовий журналіст Богдан Мірошников. Він зазначив, що українські сили змінили свою тактику на Курщині, і вона приносить плоди. У той же час російські окупанти стягують в Курську область більше своїх резервів.

"Боротьба з ворожими резервами почала пригальмовувати просування, але це нормальний процес. Відкинути наші сили ворогу не вдається, щоб він там не хрюкав. Головний позитив на даний момент – мовчазна згода союзників (коли там вже дозвіл на глибинні удари?), створення паніки на території рф та курської області. Вони почали відчувати війну", – зазначив Мірошников.

Також він зазначив, що у російських військах спостерігається дезорганізація з управління російськими військами на території Курщини. За словами журналіста, російські загарбники часто відкривають вогонь по своїх.

"Кількість випадків френдліфаєра у росіян, напевне, рекордна за весь час повномасштабного вторгнення. Не буду стверджувати, але дійсно дуже велика кількість таких випадків", – зазначив журналіст.

Мірошников також додав, що ворог не знає ні подальших намірів українських сил, ні способів їхнього досягнення.

"Далі буде не менш цікаво. Інформаційна тиша на те й тиша, щоб на стратегічному та оперативно-тактичному рівнях ворогу нічого не було зрозуміло", – додав журналіст.

Операція в Курській області – останні новини

Раніше у The Times зазначали, що Зеленський прийняв найризикованіше рішення, наважившись на операцію на Курщині. Окупанти стверджували, що кордон перейшли нібито ЗСУ. Офіційна українська влада тримає мовчання, однак у західних ЗМІ переконані, що на цій операції "скрізь відбитки пальців президента Зеленського".

Також раніше полковник запасу, військовий експерт Олег Жданов розповів, чим обернеться для командування РФ прорив у Курській області. Військовий експерт вважає, що провал оборони у Курській області може лягти на плечі начальника Генштабу РФ.

Нагадаємо, в ISW зазначали, що операція в Курській області дозволила ЗСУ перехопити ініціативу на одній ділянці фронту. Ситуація в Курській області може накласти довгострокові обмеження на оперативне планування, з якими Росія раніше не стикалася.

Раніше також повідомлялося, що після прориву на Курщині в Німеччині натякнули, що можуть дати ЗСУ більше Leopard 2. Прогрес українців у Курській області демонструє російському населенню, що "їхній диктатор нічого не контролює".

Читайте також:

Новини заразКонтакти