"У росіян захисту майже нема": ЗСУ луплять по ворогу новим типом озброєння

ЗСУ б'ють по ворогу новим типом озброєння / Колаж: Главред, фото: Вікіпедія, 3 окрема штурмова бригада

ЗСУ атакують окупантів ракетами, які можуть вражати ціль на відстані до 120 км.

Українські військові почали застосовувати новий тип озброєння. ЗСУ б'ють по ворогу снарядами до ракетного комплексу "Точка-У". Про це в ефірі 24 каналу заявив полковник ЗСУ в запасі, льотчик-інструктор та військовий експерт Роман Світан.

Це балістичне озброєння достатньо давнє. Завдяки йому ЗСУ мають змогу бити по окупантах на відстані 70-120 кілометрів. Один з таких ударів був здійснений по аеродрому росіян. Уламки нового озброєння виявили на місці влучання на території Бєлгородського аеродрому.

"Хороша зброя, особливо уламково-фугасна бойова частина, вона вибухає в повітрі і накриває відтинок близько 3 га, це приблизно футбольне поле", - каже Світан.

Полковник зазначив, що ракетний запас до цих установок відстріляли ще на початку повномасштабного вторгнення. Однак нещодавно вони з'явилися знову. Експерт переконаний, що це пов'язано з передачею військової допомоги від союзників України.

Повідомляється, що у окупантів немає захисту від цих ракет, окрім установки С-400.

Як повідомляв Главред, 7 вересня губернатор Брянської області РФ Олександр Богомаз заявив про атаку безпілотником на промисловий об'єкт в Брянську, Міністерство оборони Росії стверджувало, що один з двох безпілотників був знищений в повітрі.

Раніше в РФ прогримів вибух на заводі з виробництва "Іскандерів". Спочатку була версія, що Воткінський завод атакував дрон. Потім з'ясувалося, що до вибуху призвела детонація виробу в бронекапсулі.

Інші новини:

Новини заразКонтакти