Трамп може підштовхнути Україну до капітуляції: експерт назвав 2 сценарії продовження війни

Експерт назвав 2 сценарії, як Трамп може діяти щодо України у разі його перемоги на виборах у США/ колаж: Главред, фото: 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада, скрін

Якщо Трамп переможе на виборах у США, то він може діяти щодо України за одним із двох сценаріїв. Це залежатиме від успіхів України на фронті.

Важко спрогнозувати, якою буде політика Дональда Трампа щодо України, якщо він виграє на президентських виборах у США. Але Трамп може діяти за одним із двох сценаріїв залежно від того, як розвиватимуться події на фронті в Україні.

Якщо Україна зможе переламати ситуацію на фронті у 2024 році і наблизитися до Криму, то Трамп може передати нам "Томагавки". Якщо ж такого переламу не буде, то він може підштовхувати українців до капітуляції. Таку думку висловив заступник директора Центру дослідження армії, конверсії і роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь в інтерв’ю Главреду.

"Адміністрація Трампа – це "джокер", і насправді ми не знаємо, як він проявиться. Моя гіпотеза: якщо Україна зможе (звісно, за допомоги союзників) переламати ситуацію на фронті у 2024 році, а це означає наблизитись до Криму, бо в цій війні тільки Крим має ключове значення, то Трамп може передати нам "Томагавки", а якщо ні, то скаже, що ми маємо капітулювати, бо він не бачитиме вигоди вкладати у нас ресурси. Мовляв, йому вигідніше "благословити" капітуляцію України і дали розвивати бізнес з Путіним", – припускає Самусь.

Хто такий Михайло Самусь

Михайло Самусь - військовий експерт, заступник директора Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань. (ЦДАКР).

У період з 2009 по 2015 рік очолював Європейський офіс ЦДАКР і Defense Express в місті Прага, Чехія. Керував військово-політичними проектами аналітичного центру ЦДАКР. Був головним редактором Вісника експортного контролю, журналістом Defense Express.

Виступи та публікації Михайла Самуся регулярно публікуються у відомих українських та зарубіжних виданнях.

Раніше політичний аналітик, політтехнолог та іміджмейкер Олександр Кочетков зазначав, що у США є два варіанти перемоги, в України – лише один. Кочетков пояснив, у чому полягає інтерес Сполучених Штатів щодо України та російсько-української війни та в якому результаті зацікавлені Штати.

Також раніше Трамп розповів, чи дасть Путіну окупувати Україну. Експрезидент США також заявив, що питання війни в Україні для нього є дуже болючим.

Читайте також:

Автор: Альона Вороніна
Новини заразКонтакти