Тепер будуть чистими та з відеокамерами: у Києві зібралися замінити старі маршрутки

У Києві звільнять від маршруток / t.me/kyivoperativ, УНІАН

Для столичних перевізників посилили правила конкурсу.

У Києві мають намір замінити застарілі маршрутні автобуси малої місткості. Для цього в міській державній адміністрації посилили вимоги для перевізників.

Перший конкурс з новими вимогами пройшов у червні 2021 року, пише "Апостроф".

За словами заступника голови КМДА Костянтина Усова, в червні минулого року через невідповідність вимогам конкурсний комітет і Департамент транспортної інфраструктури прийняли безпрецедентне рішення про недопущення до конкурсу 22 пропозицій з 35.

Серед основних причин недопуску - порушення законодавства при підготовці пакетів документів, що вказує на те, що перевізник подав транспорт, який не відповідає нормам, встановленим як стандарт.

Читати такожУ Дніпрі водій помер прямо за кермом маршрутки з пасажирамиНаступний конкурс пройшов 10 грудня 2021 року. Перевізникам пред'явили ще більш жорсткі вимоги:

Більшість з цих вимог для перевізників виявилися "непосильною ношею", через що на конкурс подали рекордно малу кількість заявок.

Раніше повідомлялося, що в селищі Віта-Поштова (Київська область) маршрутка на швидкості виїхала на зустрічну і ледь не протаранила кілька автомобілів. За попередньою версією, у автобуса відмовили гальма.

Новини заразКонтакти