Так тікали, що "загубили" Бук: українські військові знайшли покинутий російський ЗРК

Українські військові знайшли покинутий російський ЗРК Бук/ Командування ССО України

Разом з Буком виявили схрон росіян з боєприпасами, зброєю і спорядженням.

Українські військові виявили покинутий зенітно-ракетний комплекс Бук, який лишили російські окупанти.

Поруч був і схрон росіян, де орки ховали свою зброю, боєприпаси і спорядження. На знахідку натрапила група Сил спеціальних операцій України разом з бійцями руху спротиву, повідомляє командування ССО у Facebook.

"Під час проведення спеціальної розвідки та пошуково-ударних дій в районі одного з населених пунктів, вояки виявили російський ЗРК Бук. Поруч із покинутим зенітно-ракетним комплексом був схрон росіян, в якому вони сховали боєприпаси, зброю та спорядження", – йдеться у повідомленні.

Українські бійці зазначили, що "вдячні ра**истам за подарунки", а також продовжують пошуки, щоб сповна "віддячити" їм за трофеї.

Українські військові знайшли покинутий російський ЗРК Бук Командування ССО України
Українські військові знайшли покинутий російський ЗРК Бук Командування ССО України
Українські військові знайшли покинутий російський ЗРК Бук Командування ССО України

Бук – це самохідний зенітно-ракетний комплекс, з якого можуть збиватися маневрові аеродинамічні цілі: крилаті ракети, керовані бомби, літаки, гелікоптери, дрони тощо. Він збиває цілі на малих і середніх висотах – від 30 м до 14-18 км.

Розроблявся Бук у 1972-1979 роках в СРСР. Перша його модифікація була прийнята на озброєння 1979 року.

Нагадаємо, що захисники України захопили російську бойову машину десанту-4М (БМД-4М), яку в Росії називають "своєю гордістю". Тепер в українських військових буде більше ще на один трофей.

Раніше повідомлялося, що заради картинки російським загарбникам наказали підривати і топити в річці свою ж техніку, щоб видати її за нібито знищену техніку ЗСУ.

Читайте також:

Автор: Альона Вороніна
Новини заразКонтакти