Стотисячний кулак для захоплення міста-мільйонника: Світан про загрозу нового штурму РФ

Роман Світан оцінив ймовірність загострення на фронті / Колаж: Главред, фото: 43 окрема механізована бригада, скріншот з відео

Роман Світан пояснив, що потрібно окупантам РФ для створення реальної загрози фронту.

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан прокоментував інформацію про те, що російські окупанти готують новий наступ на Харків.

В інтерв'ю Главреду він зазначив, що у російських окупантів мало шансів на просування до Харкова як на півночі, так і на південному сході області.

"Шансів ніяких немає, російський наступ Харкову не загрожує», - упевнений експерт.

Він також пояснив - для того щоб створити реальну загрозу фронту, окупантам потрібно сформувати мінімум 100-тисячне угруповання.

"Харків - місто-мільйонник, щоб його захопити, противнику потрібно створити угруповання в 500 тисяч військових. Таких сил і засобів у росіян зараз немає», - резюмував Світан.

Дивіться відео - інтерв'ю Романа Світана Главреду:

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964, м. Макіївка Донецької області) – український військовий льотчик-інструктор, полковник запасу, який пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

Війна в Україні

Раньше генерал ЗСУ назвав небезпечний напрямок. Противник продовжує наступати на кількох напрямках, попередив Олександр Сирський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Куп'янськ і Вугледар в небезпеці. Російські загарбники незабаром можуть організувати новий масований штурм українських позицій.

Як раніше повідомлялося, захисникам України вдалося частково просунутися біля Вербового Запорізької області. Українські воїни відбили у російських окупантів півкілометра території. Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров. Він зазначив, що українські військові відбивають атаки ворога на цьому напрямку.

Більше новин:

Новини заразКонтакти