СБУ просить провайдерів заблокувати Telegram-канали: хто потрапив до списку

Telegram-канали в Україні хочуть заблокувати

Слідом за блокуванням трьох телеканалів, в Україні хочуть заблокувати Telegram-канали.

В Україні інтернет-провайдери почали отримувати судове рішення про блокування Telegram-каналів.

Як пише видання Країна, посилаючись на власні джерела, воно виходить від Київського районного суду міста Харкова, до якого звернулася Служба безпеки (СБУ).

"Слідчим суддею Київського районного суду Харкова винесено рішення про накладення арешту на майнові права інтелектуальної власності, які виникають у користувачів мережі Інтернет при використанні зазначених телеграм-каналів шляхом припису інтернет-провайдерам закрити до них доступ", - йдеться в листі.

Уточнюється, що в "санкційному" списку числиться чотири Telegram-канали, доступ до яких в учасників ринку вимагають закрити:

Директор інтернет-оператора Павутина в Facebook показав лист, який отримали всі интернет-провайдери, і висловив здивування, яким чином технічно можна виконати вказаний припис.

"Чудовий лист ми отримали від СБУ. Якийсь суд у Харкові вирішив, що провайдери в Україні зобов'язані блокувати деякі телеграм-канали", - написав він.

Народний депутат від Партії Слуга народу Олександр Федієнко заявив, що оператор технічно не може обмежити і відокремити якусь інформацію в Telegram.

"Оператори - це технічні суб'єкти, їм потрібно надати методику, як це робити, яка повинна бути затверджена відповідним органам виконавчої влади. А зараз це якийсь каламбур", - підкреслив Федієнко в коментарі ubr.ua.

Санкції проти телеканалів - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти