"Найбрудніший у світі": Зеленський у США розповів про погрози через Північний потік-2

Володимир Зеленський висловився про Північний потік - 2 / офіс президента

Зеленський підкреслив, що потрібно створити запобіжники від використання Росією газу як зброї.

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Вашингтона зустрівся з Міністром енергетики США Дженніфер Гренхольм.

Як повідомляє пресслужба Офісу президента, Зеленський підняв тему Північного потоку-2 і збереження транзиту газу через Україну.

"Російський газ є найбруднішим у світі через значні викиди метану в процесі видобутку і транспортування, а також через корупцію, шантаж і маніпуляції",-заявив Зеленський.

Зеленський під час візиту розповів міністру енергетики США про загрозу реалізації проекту газопроводу Північний потік–2 для безпеки Української держави та енергетичної безпеки в Європі.

Володимир Зеленський також підкреслив, що потрібно створити запобіжники від використання Росією газу як зброї.

Зокрема, глава держави закликав якнайшвидше розпочати регулярні консультації між Україною, Німеччиною та США щодо збереження газового транзиту та забезпечення європейської енергобезпеки.

Читайте такожЗеленський зробив пропозицію президенту Польщі через Північний потік-2

Північний потік-2 - про що раніше повідомляв Главред:

Президент України Володимир Зеленський в ході своєї зустрічі з делегацією США закликав Захід зупинити процес завершення будівництва газопроводу Північний потік-2. Глава держави підкреслив, що російський енергетичний проект несе загрозу національній безпеці країни.

Спікер Кремля Дмитро Пєсков допустив ймовірність, згідно з якою у Росії виникнуть нові проблеми з Північним потоком-2 на етапі сертифікації та страхування газопроводу.

Депутат Держдуми РФ В'ячеслав Ніконов вважає, що Штати здійснять спробу зупинити СП-2 у тому випадку, якщо в Німеччині на парламентських виборах здобуде перемогу Партія Зелених.

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти