Росіяни тікають, щоб не йти у "м'ясні штурми": в ЗСУ розповіли про бої на Херсонщині

Росіяни дезертирують, щоб не йти у "м’ясні штурми" / Колаж: Главред, фото: 35 окрема бригада морської піхоти ім.контр-адмірала Михайла Остроградського, 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

Диверсійно-розвідувальні групи окупантів знищуються українськими військами, навіть не доходячи до правого берега Дніпра, зазначив Братчук.

Російські окупанти продовжують свої спроби штурмувати позиції українських військ на лівому березі Дніпра, однак інтенсивність атак знизилась. Росіяни йдуть у штурми малими групами піхоти, без техніки. Про це розповів речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук в ефірі телеканалу FREEДОМ.

"Протягом минулої доби ворог провів три невдалі штурми. Вони здійснюються малими мобільними групами. Ворог отримує відсіч, зазнає втрат і змушений відкочуватися на свої позиції. Техніку противник не використовує, тому що вона вся буде знищуватися і знищується під час контрбатарейної боротьби української артилерії з правого берега Дніпра. Це сьогодні головний спосіб ведення бойових дій", - сказав Братчук.

Речник зазначив, що нині російським окупантам стає дедалі складніше знаходити солдатів, готових брати участь у штурмах на лівобережжі Херсонщини.

"Є навіть факти того, що люди дезертирують, коли їх направляють у ці штурмові групи. Бойова група сьогодні мінімальна - у кількості відділення до 10 осіб", - розповів він.

Братчук наголосив, що росіяни намагаються висадити диверсійно-розвідувальні групи на правому березі Дніпра з метою проведення розвідки або зайняття позицій. За його словами, у такий спосіб окупанти прагнуть інформаційно створити певні передумови для того, щоб повідомити, що нібито російська армія перебуває на правому березі.

"Наша відповідь - дуже чітка, такі диверсійні групи знищуються, навіть не доходячи до правого берега Дніпра. Тому всі розмови про нібито "наступ" російської армії на правий берег, про якісь плацдарми загарбників, є фейковими повідомленнями. Ворог не готовий і не буде наступати на правий берег", - додав речник.

Хто такий Сергій Братчук?

Братчук Сергій Борисович - речник голови Одеської обласної військадміністрації. До повномасштабного вторгнення служив іподияконом у церкві та був речником Одеської єпархії Православної церкви України.

З 2017 року, як заначає у себе в соцмережах був добровольцем у 8-му окрему батальйоні УДА Аратта. У 2018 році став пресофіцером у складі батальйону, пише Рух ЧЕСНО.

Війна в Україні

Як повідомляв Главред, окупаційна армія планує новий наступ улітку 2024 року, а навесні готується дестабілізувати українські оборонні лінії. Звіт аналітиків Інституту вивчення війни зауважує, що західна безпекова допомога може стати вирішальною в успішності України у відбитті наступу російських військ.

Також росіяни здійснили три спроби штурму на лівобережжі Дніпра та сім у районі Роботиного. Ворог зазнав суттєвих втрат та відійшов на вихідні позиції. Українські війська нейтралізували 117 окупантів та знищили техніку.

Крім цього, війська РФ продовжують наступальні операції на фронті і перегруповуються для подальшого продовження бойових дій. Глава Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко підкреслив, що перегрупування не означає зміни планів у ворога, а пов'язане переважно з технологічними аспектами.

Інші новини:

Новини заразКонтакти