"Росіяни зараз переймаються": у ВМС розповіли, у якому стані Кримський міст

У ВМС розповіли, у якому стані Кримський міст / Колаж: Главред, фото: Telegram

Окупанти дуже хвилюються через ймовірну "бавовну" на Кримському мосту, тому зігнали туди багато озброєння.

Незаконно побудований росіянами Кримський міст продовжує працювати, але не на повну потужність. Окупанти посилили заходи безпеки на цьому об'єкті, перекинувши туди додаткові сили. Про це заявив представник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

"Вони (росіяни – ред.) настільки зараз переймаються за подальшу долю цієї незаконної прибудови, що фактично вигнали в море все наявне, що у них є у прикордонних військах ФСБ Росії. Там до цього зазвичай чергувала одна-три одиниці прикордонників. Зараз їх щонайменше 10 буває. Сьогодні було шість-сім одиниць. Це в сенсі сім кораблів, шість катерів. Сумарно 13-15 одиниць", - зазначив Плетенчук.

За його словами, автомобільна частина мосту зараз працює у реверсному режимі через пошкодження, які на ньому сталися. Водночас залізнична частина мосту працює у "більш-менш штатному режимі".

"Але сказати, що він повноцінно працює, ми не можемо", - додав представник ВМС.

Вибухи на Кримському мосту

Як повідомляв Главред, Кримський міст вдень у суботу, 12 серпня, огорнув чорний дим. У місцевих пабліках повідомляли, що там чути вибухи і працює ППО країни-агресорки Росії. Рух автотранспорту Кримським мостом російські окупанти тимчасово перекрили. Після цього до мосту помчали катери берегової охорони.

Раніше повідомлялося, що 31 липня в окупованому Криму було неспокійно – росіяни перекрили Керченський міст та оголосили евакуацію з вокзалу. Окрім того, спокій росіян був остаточно зруйнований, адже, за повідомленням місцевих Telegram-каналів, у Сімферополі лунали гучні звуки вибухів.

Нещодавно президент України Володимир Зеленський натякнув на нову "бавовну" на Кримському мосту. Він наголосив, що Крим не є безпечним місцем для російських окупантів. У них ще є час, щоб втекти з півострова додому – в Росію.

Вас може зацікавити:

Новини заразКонтакти