Росія ракетами обстрілює Харків: чути сильні вибухи, під завалами можуть бути люди

Вибухи в Україні / Колаж Главред, фото pixabay, скріншот

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що зафіксовано потрапляння до приватного житлового будинку.

Вдень, 18 травня, російські окупанти почали обстрілювати Харків. Місцева влада попереджає жителів про ракетний удар по місту.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в Telegram повідомив, що попередньо є "приліт" у селі під Харковом.

"За попередньою інформацією, "приліт" був у с. Циркуни Харківського району. Зафіксовано попадання в приватний житловий будинок. Під завалами може перебувати людина", - написав Синєгубов.

На місці працюють всі екстрені служби. Дані уточнюються.

Вибухи в Харкові

За словами начальника Харківського гарнізону Сергія Мельника, російські війська завдали по місту ударів з Бєлгорода, попередньо, з ЗРК С-300.

Мельник також попередив, що загроза нових ракетних ударів зберігається. Наразі у місті та області оголошено повітряну тривогу.

Ракетна атака Россі на Україна 18 травня

У ніч на 18 травня російські окупанти завдали ракетного удару по Україні - випустили 30 крилатих ракет морського, повітряного і наземного базування. 29 з них збиті захисниками українського неба.

У Повітряних силах України повідомили, що з 21:00 17 травня по 05:30 18 травня 2023 року російські окупанти здійснили кілька хвиль ракетних атак за різними напрямками.

"З літаків стратегічної авіації: двох Ту-160 і восьми Ту-95 випущені 22 крилатих ракети Х-101/Х-555. З кораблів у Чорному морі - 6 крилатих ракет "Калібр". А також дві крилаті ракети "Іскандер" з наземних оперативно-тактичних ракетних комплексів", - йдеться в повідомленні.

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України знищено 29 крилатих ракет.

Також збиті 2 ударних БПЛА "Shahed-136/131" і два розвідувальних БПЛА.

Дивіться відео про те, як РФ атакує Україну ракетами:

Читайте також:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти