РФ запустила по Україні 70 дронів, у двох областях пожежі: що відомо

РФ запустила по Україні 70 дронів, у двох областях пожежі/ колаж: Главред, фото: ДСНС України у Львівській області

Під час масованої атаки окупантів по нашій державі падіння уламків ворожих дронів спричинило руйнування і пожежі.

Країна-агресорка Росія у ніч на п’ятницю, 20 вересня, масовано вдарила по Україні дронами і ракетами. Загалом загарбники запустили по нашій державі 70 дронів, українська протиповітряна оборона збила 61 з них.

Також окупанти били ракетами – вони запустили по українських областях чотири ракети. Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

"У ніч на 20 вересня 2024 року російські окупанти атакували Донеччину трьома ракетами невстановленого типу, Дніпропетровщину – керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору ТОТ Запорізької області, а також 70-ма ударними БпЛА типу "Shahed" (райони пусків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ, Єйськ – рф)", – йдеться у повідомленні.

До відбиття удару залучались авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України. У результаті протиповітряного бою збито 61 ударний дрон та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

"Внаслідок активної протидії Сил оборони дев’ять ворожих безпілотників локаційно втрачено у кількох регіонах України (інформація про постраждалих чи руйнування не надходила). Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Київській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Сумській, Полтавській, Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях", – зазначили в Повітряних силах.

У двох областях спалахнули пожежі

Після відбиття удару окупантів внаслідок падіння уламків дронів у Львівській та Черкаській областях спалахнули пожежі.

На Львівщині в одному з сіл зайнялося приміщення колишнього колгоспу. Займання оперативно загасили, постраждалих немає.

На Черкащині вночі знищили 13 дронів-камікадзе. У двох локаціях через падіння уламків дронів виникли пожежі, горіла лісова підстилка.

Новина доповнюється…

Новини заразКонтакти