РФ працює над модернізацією атак по Україні: Коваленко назвав можливі загрози

РФ працює над удосконаленням атак по Україні / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, Facebook Александр Коваленко

Зараз ворог відпрацьовує різні варіанти з траєкторіями, намагається з’ясувати, яка комбінація для ракет може бути найбільш ефективною, каже Коваленко.

Найближчим часом рівень ракетних обстрілів України скоріш за все збережеться таким, яким він був протягом попередніх місяців. Армія країни-агресорки Росії не полишає намірів атакувати Київ з повітря та, ймовірно, працює над удосконаленням своїх атак. Про це заявив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в коментарі для ТСН.ua.

"Час від часу ворог може здійснювати великі обстріли. Такі зараз фіксуються раз на місяць. Такі, які були 1 червня, 8 липня. Але в середньому кожні від 2 до 5 днів вони будуть наносити удари меншою кількістю ракет. Йдеться про 5-10-15 одиниць", - каже Коваленко.

За його словами, в проміжках між цими атаками будуть поодинокі удари по всій території України з використанням ракет Х-59, Х-69, Х-31, "Іскандерів".

«З відповідною періодичністю будуть використовувати дрони-камікадзе Shahed-136. Основні задачі для них – пошкодження аеродромів, енергетичної інфраструктури та інших об`єктів", - додає експерт.

Він також нагадав, що вчора, 11 липня, деякі з моніторингових Telegram-каналів повідомляли, що в напрямку Києва з Росії летів один дрон-камікадзе.

"Можливо, ворог з'ясовує те, як після удару 8 липня за ці дні було змінено місця розташування засобів протиповітряної оборони, - припускає Коваленко.

Військовий експерт розповідає, що цим дроном окупанти могли "прощупувати" саме локації наших ППО.

«Зараз ворог відпрацьовує різні варіанти з траєкторіями, намагається з’ясувати, яка комбінація для ракет може бути найбільш ефективною, яка траєкторія, за яким принципом їх запускати. Удар 8 липня був достатньо ефективним, якщо його порівнювати з іншими, які наносили російські окупанти раніше. Зараз вони займаються ретельним розрахунком та аналізом таких ударів", - продовжує він.

Коваленко наголошує, що росіяни обстрілюють переважно тими ракетами, які виробили.

Shahed-136 / Інфографіка: Главред

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Ракетні атака РФ по Україні - останні новини

Нагадаємо, країна-агресорка Росія у ніч на п’ятницю, 12 липня, вдарила по Україні ракетами і дронами. Основним напрямком, у якому цілилися російські загарбники, було місто Старокостянтинів на Хмельниччині.

Тільки за першу третину липня Росія застосувала по Україні 73 засоби ураження, з яких було збито 49, повідомив OSINT-аналітик Олександр Коваленко.

Крім того, вдень, 8 липня, РФ завдала масованого комбінованого ракетного удару по території України. Тоді російські окупанти завдали удару по житловому будинку та СТО в Дніпрі, по Покровську на Донеччині, по "Охматдиту", в Дніпровському районі Києва було пошкоджено багатоповерхову будівлю медцентру.

Читайте також:

Новини заразКонтакти