Превентивний удар по Росії: Доній пояснив, чому Захід має вдарити першим

Захід має першим вдарити по Росії / УНІАН, facebook.com

У разі, якщо не зупинити Росію зараз, Захід буде ще більш залежним від Путіна та його режиму.

Захід має превентивно вдарити по території Росії, але поки що Захід до цього не готовий. Вони готові лише до самозахисту і тому вони збільшуватимуть військовий контингент у прикордонній смузі з Україною. Про це в інтерв'ю Главреду заявив політичний аналітик, голова Центру досліджень політичних цінностей Олександр Доній.

Однак, за його словами, збільшення контингенту сил країн НАТО має не лише за кордонами України, а й всередині.

"Я прихильник того, щоб НАТО розміщували ці війська не в Румунії і Польщі, а в Україні. Як я вже неодноразово підкреслював, наприклад, виведення перед черговою агресією західних посольств з Києва було, на жаль, спонуканням Путіна до агресії — це була здача Києва. І те, що посольство переносили до Львова або ще далі, якраз показували, по якій лінії або існують таємні домовленості, або натяки на те, що Росія не піде. Якби посольства залишались у Києві, це було би показником, що Захід не дозволяє нападу. На жаль, так не сталося", - розповів Доній.

На думку Донія, наразі Захід вболіває за Україну, співчуває, надає гуманітарну, а деякі країни - і військову допомогу, але це боротьба лише в руках українців.

"Кожні еліти своєї країни дбають про персональну безпеку та безпеку власних громадян і вони намагаються оцінювати, які ризики більше... Тож і суспільство, і влада цих країн об’єктивно бояться ядерної відповіді з боку Росії, якщо вони розпочнуть війну проти Росії. Питання в тому, що більш небезпечно для Заходу - віддати на поталу Україну, а потім він усе одно не зупиниться і буде іти далі і далі, набуваючи сили?", - зазначив Доній.

Експерт додає, що у разі, якщо не зупинити Росію зараз, Захід буде ще більш залежним.

"Тому краще вбити в зародку фашистську гниду, краще зараз нанести удар, а не чекати, поки Путін і фашистська Росія будуть посилюватися. Я усвідомлюю всі ризики для західних суспільств, та й західні політики їх усвідомлюють, просто ризики від нанесення ударів по Україні може бути більшими", - резюмував експерт.

Читайте такожЗагроза ядерного удару РФ: у Зеленського пояснили путінську пропагандуЗагроза ядерного удару від Росії - новини:

Новини заразКонтакти