"Посилена оборона міста": Синєгубов розповів про загрозу РФ "захопити Харків"

Синєгубов розкрив ризики наступу росіян на Харків / колаж: Главред, фото: УНІАН, t.me/synegubov, скріншот: deepstatemap

Олег Синєгубов повідомив, що на Куп'янському напрямку росіяни "стираються" просто вщент вже фактично 10 місяців, де ведуть активну роботу наші ЗСУ.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів про плани Росії щодо "захоплення Харкова" були відомі й раніше. Наразі щодня тривають роботи над посиленням обороноздатності міста.

"Невипадково місто Харків має звання місто-герой. Харків встояв в тих умовах, а ми ж не стоїмо на місці. Ми щодня працюємо над посиленням обороноздатності. Тому вони можуть для себе планувати все, що завгодно", - наголосив Синєгубов в інтерв'ю для РБК-Україна.

За його словами, плани росіян щодо "захоплення Харкова" були відомі й раніше.

"Вони ставили собі терміни щодо відбиття певних деокупованих нами територій і оточення міста Харкова. Пробачте, вони по Куп'янському напрямку стираються просто вщент вже фактично 10 місяців, де ведуть активну роботу наші ЗСУ", - додав глава ОВА.

Ситуація на Харківщині: що відомо

Нагадаємо, що війська РФ вдарили по Харкову авіабомбами, є приліт. Окупаційні війська агресора Росії завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та Харківській області. Відомо про прильоти у Шевченківському районі міста та декількох населених пунктах регіону.

Мер Ігор Терехов повідомив, що Росія знищила майже всю критичну інфраструктуру у Харкові. Міський голова повідомив, щоб відбудувати все те, що зруйнувала Росія у Харкові, потрібно вже більше ніж 10 мільярдів доларів і кожного дня ця сума лише збільшується.

Генерал Ігор Романенко розкрив плани наступу росіян на Київ та Харків. Військовий експерт вважає, що росіяни здатні наступати з різних напрямків одночасно, щоб розосередити наші сили оборони. Однак, для цього їм самим потрібні більші сили.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти