"Половина армії РФ розбіжиться": Жданов розповів про перспективу контрнаступу ЗСУ

Жданов розповів про перспективу контрнаступу ЗСУ / 28-а ОМБр імені Лицарів Зимового Походу, Главред

Військовий експерт підкреслив, що ніхто, крім Генштабу, не знає, де ЗСУ почнуть контрнаступ.

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що Україна повинна озвучувати свої плани щодо контрнаступу, адже це дуже лякає російських загарбників. Втім, є одна важлива умова – не можна розголошувати, де саме має відбутися контрнаступ.

Як зазначив Жданов під час стріму на своєму YouTube-каналі, ніхто, крім Генштабу, не знає, де ЗСУ почнуть контрнаступ. За його словами, російські загарбники про це точно не знають.

"Якби вони про це знали, то ми б уже бачили реакцію: вони б зводили оборонні споруди. Але говорити про наступ потрібно, щоб вороги дратувалися і боялися. Не факт, що ми підемо у наступ на Запорізькому напрямку, де росіяни уже копають оборонні споруди. А може ми підемо на іншій ділянці фронту", - пояснив військовий експерт.

Він підкреслив, що сьогодні російська пропаганда говорить лише про "перемогу". Таким чином Кремль підвищує моральний стан росіян. Якщо ж їм казатимуть правду, то половина армії РФ розбіжиться.

"Їм не потрібно, щоб суспільство говорило про те, а де ж "друга армія світу". Для РФ наш наступ буде "лотереєю" – витягнуть вони свій щасливий квиток чи ні. А може того квитка у них і не буде. Тим часом Путін говорить, що "все йде за планом", вони всіх перемагають та готуються до переговорів зі Заходом", - зазначив Жданов.

Хто такий Олег Жданов

Олег Володимирович Жданов (30 березня 1966, Дрезден, НДР) – радянський та український військовик, полковник запасу ЗСУ, український військовий експерт.

З 2016 року часто пише статті в українській, російській, білоруській та іракській пресі. Відкрив власний ютуб-канал, у якому випускає відео з аналітикою бойових дій, де має понад 700 тисяч підписників та 63 млн переглядів, пише Вікіпедія.

Контрнаступ Збройних сил України

Раніше ексдиректор у справах Європи в Радбезі США, підполковник Армії США Алекс Віндман зазначав, що у найближчі рік-два немає жодних шансів, що Росія зможе переломити хід війни на свою користь. До кінця 2023 року ситуація почне входити у фазу дипломатії з переговорами. До зими 2023 року РФ, ймовірно, "спалить" більшу частину своїх військ, а потім перейде до оборони, після чого Україна зможе вести наступ, вважає Віндман.

Видання The Economist з посиланням на європейських чиновників писало, що Україна швидко готується до проведення контрнаступу. За минулі три місяці з 9 грудня 2022 року і досі вона отримала 40% всієї військової допомоги, яку обіцяв Пентагон з початку повномасштабної війни – йдеться про допомогу на суму понад 8 мільярдів доларів.

Як зазначив військовий експерт Олег Жданов, українські військові готуються до потужного контрнаступу, який найімовірніше відбудеться у Запорізькій та Херсонській областях. Російські окупанти бояться і намагаються підготуватися до цього – риють траншеї, будують укріплення, створюють лінії оборони.

Вас може зацікавити:

Автор: Аліна Дембіцька
Новини заразКонтакти