Підготовка дому, "тривожна валіза" та дії при обстрілі: що робити в разі війни або НС

Що робити в разі війни або НС / УНІАН

Детальну інструкцію надали в Міністерстві культури та інформаційної політики України.

На тлі загрози вторгнення Росії Міністерство культури та інформаційної політики України надало детальну інструкцію про те, що робити в разі НС або війни.

Основні правила поведінки в разі надзвичайних ситуацій опублікували на сайті відомства.

Як облаштувати свій будинок або квартиру в разі НП

Деякі питання слід продумати заздалегідь, щоб краще обладнати своє житло на випадок надзвичайної ситуації і захистити себе і близьких:

Як можуть сповістити про початок війни та що робити далі

Якщо ви почули звуки сирен, переривчасті гудки або триваючі протягом декількох хвилин звуки гучномовця, це означає попереджувальний сигнал "Увага всім!".

Почувши такий сигнал увімкніть телебачення або радіо, послухайте повідомлення і дотримуйтесь інструкцій. Залишайте теле - і радіоканали увімкненими - через них може надходити подальша інформація.

Що робити в надзвичайній ситуації або в зоні бойових дій

Перш за все необхідно зберігати спокій - від цього буде залежати, наскільки вміло і швидко ви зможете впоратися з кризою і мінімізувати її наслідки.

mil.gov.ua
mil.gov.ua

Як підготувати "тривожну валізу"

У разі евакуації або переходу в більш безпечний район вам знадобляться найнеобхідніші речі, які потрібно приготувати заздалегідь:

Всі ці речі необхідно упакувати у місткий, зручний рюкзак і тримати його напоготові. У разі надзвичайної ситуації це скоротить час на збори.

Що робити при обстрілі

mil.gov.ua

Що має бути в аптечці

За рекомендаціями Міністерства охорони Здоров'я України аптечку слід укомплектувати відповідно до ваших потреб і заздалегідь перевірити термін придатності всіх препаратів.

Читайте також:

Новини заразКонтакти